Kubatov Gábor a Fidesz polgármesterjelölt állításairól

Kubatov Gábor (Fotó: Origo)

Éppen egy hónapja tettük közzé az akkor friss hírt, hogy az ellenzék Jobbikon és LMP-n kívüli része közzétette saját polgármesterjelöltjeik névsorát. Közöltük azt is, hogy a XVII. kerület polgármester jelöltje Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció országos elnökségének politikusa a jelölt. Az ellenzék esetében nehezen kiszámítható helyzet jelenlegi állása szerint Gy. Németh lesz tehát az az egyetlen politikus, aki kihívója lesz a fideszes jelöltnek.
 
Puzsér Róbert, az LMP, valamint a Jobbik közös főpolgármester-jelöltje a Sétáló Budapest szórólapján bírálta a Facebookon az MSZP-Párbeszéd és DK által nagy nehezen megálmodott közös polgármesterjelölteket.
Gy. Németh Erzsébetről például a következőket írta: Gy. Németh Erzsébet – DK – (XVII. kerületi ellenzéki jelölt) szerintük: „Ha a városvezetésre az arrogancia és a Gyurcsány iránt érzett rajongás alkalmassá tenne valakit, akkor Gy. Németh tökéletes jelölt lenne akár a főváros élére is.”
 
Az Origón közben olvasható volt Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének nyilatkozata is egyebek között arról, hogy mikorra várható a fideszes polgármesterjelöltek hivatalos megnevezése.
A vonatkozó párbeszédrészlet így hangzott:
Kérdés: „Mi a kitűzött célja a Fidesznek az önkormányzati választásra?”
Válasz: „A Fidesz céljait az EP-választás után kell meghatározni, és a jelöltállítás folyamata is csak ezek után kezdődik majd el.”

Kubatov Gábor válaszából kiderül, hogy a Fidesznek tehát még nincsenek hivatalos polgármester-jelöltjei, a jelöltállítás folyamata csak az EP választás után kezdődik. Így teljesen érthető, miért nem érkezett mértékadó felelet arra a múltkori nyilvános kérdésünkre, hogy ki lesz Rákosmente hivatalos fideszes polgármester-jelötje? Jó másfél hónap múlva tudhatjuk csak meg tehát, ki miatt kell majd rettegnie Puzsér szerint Gyurcsány Ferenc élenjáró rajongójának, az arrogancia bajnokának, Gy. Németh Erzsébetnek.

Egyéb kategória