Vaddisznó az iskolában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Rendhagyó környezetismeret óra keretében ismerkedtek az erdő vadjaival és vadászaival a Podmaniczky Evangélikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulói. A tantárgy sajátosságait figyelembe véve és lehetőségeit felhasználva, Nemesvölgyi Ildikó tanárnő a szülők segítségével, időről időre bemutat a gyerekeknek egy-egy szakmát, illetve foglalkozást.
Ezek az interaktív órák motiválják a tanulókat, érdekessé teszik az oktatási folyamatot, felkeltik az érdeklődést és ébren tartják a tanulás iránti kedvet.
A hagyományos tanári szerep helyett, ill. azt kiegészítve, ilyenkor egy-egy szülő veszi át a közvetítő szerepet. A gyerekek első kézből kaptak már információkat a süntenyésztésről, a kisállattartásról, az elsősegélynyújtásról, a fa megmunkálásáról és legutóbb, a vadászatról.
Szakács Áron szülő nemcsak a szakma szépségébe avatta be a gyerekeket, beszélt a vadászat szigorú szabályairól, illemtanáról, a vadászok ruházatáról, fegyvereiről, az állatok viselkedéséről, a vadőr munkájáról, és mesélt saját izgalmas vadászkalandjairól is. Előadása után a gyerekek kézbe foghatták trófeáit, és közelebbről megfigyelhettek egy kitömött vaddisznófejet.
Az ilyen típusú oktatásszervezés változatossá teszi a tanórákat, az elméletet gyakorlatban szerzett tapasztalatokkal gazdagítja. Aktivitásra ösztönzi a gyerekeket, akik számára megragadhatóvá válik a tananyag, élményszerű lesz a tanulás.

\"\"

Egyéb kategória