Munkával folytatódott az alakuló ülés az Ecseri Szlovák Önkormányzatban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az ülést az elején a korelnök, Sosovicza Jánosné vezette

Megtartotta alakuló ülését az Ecseri Szlovák Önkormányzat október 18-án, szombaton. Az eseményre reggel nyolc órára érkeztek meg a testület újraválasztott tagjai: Sosovicza Jánosné, Kurunczi Lajosné, Aszódi Csaba András és Kele Jenő. A himnusz, majd Barta Zoltán jegyző köszöntője után a tagok esküt tettek, majd Seregélyné Szentesi Tünde az Ecseri Helyi Választási Bizottság elnöke átnyújtotta a megválasztott képviselőknek a megbízóleveleket. Az új testület ismét elnökévé választotta Aszódi Csaba Andrást, helyettesévé pedig Sosovicza Jánosnét. A grémium első döntései között határozott arról, hogy a tagok a jövőben is tiszteletdíj nélkül végzik munkájukat.

\"\"

A magyar himnuszt közösen énekelték el

Döntöttek továbbá arról, hogy november 2-án vasárnap a katolikus egyházzal közösen tartják Mindenszentek alkalmából rendezendő megemlékezésüket a temetői keresztnél. A fúvószenés körmenet a fél 10-es mise után indul a templomtól. A temetői megemlékezés során kerül megáldásra elődeink tavaly állított sírköve és a II. világháborúban Ecseren elesett katonák síremléke is. Megemlékezésükre szeretettel hívják és várják a falu lakosságát.
Határoztak arról, hogy november 8-án szombaton a Rábai Miklós Művelődési Házzal közösen rendezik meg a hagyományos ‘Tök jó napot’. A tökfaragó versenyre és a kompozíciók készítésére várják minden érdeklődő jelentkezését. Részletes tájékoztatást a Cserfa újságból és a művelődési háztól kaphatnak az érdeklődők.
Egyetértettek a tagok a Töpörtyűs délután megrendezésében. November 15-én szombaton délután 14 órától a Tájház udvarán megrendezendő
Töpörtyűs délutánnal szeretnénk megköszönni a falu lakosságának, hogy támogatták az Ecseri Szlovák Önkormányzatot. Kulturális program után frissen sült töpörtyűvel, forralt borral, teával és természetesen hagyományos népzenével várják a családokat.
Döntött az új önkormányzat képviselő-testülete arról is, hogy másnap, november 16-án Panenka Mária szobornál emlékeznek arra, hogy 70 évvel ezelőtt a háború során lerombolták a falu határában álló szobrot, melyet egy évtizeddel ezelőtt állíttatott újra az Ecseri Szlovák Önkormányzat. A megemlékezésünk közvetlenül a fél 10-es mise után kezdődik. Szeretettel várják az érdeklődőket.

\"\"

A régi-új testület tagjai: Kele Jenő, Kurunczi Lajosné, Sosovicza Jánosné és Aszódi Csaba András

Egyéb kategória