Lehet jelentkezni idén is diákmunkára Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Sok fiatal dolgozott tavaly a csabai strandon. A parkrendezés terén volt feladatuk bőven.

Idén 150 fiatal számára biztosít diákmunkát Rákosmente Önkormányzata. A diákfoglalkoztatás terén ezzel a létszámmal a városrész messze megelőzi az összes budapesti kerületet. Mint Riz Levente polgármester mai sajtótájékoztatóján elmondta, a 16-25 év közötti, nappali tagozatos, foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkező középiskolások, főiskolások, egyetemisták számára július 1-től augusztus 31-ig nyílik lehetőség munkavállalásra.
Tavaly 145 diákot foglalkoztatott a hivatal. Közülük legtöbben a parkszolgálatban álltak munkába, a többiek a szakképzettséget igénylő hivatali adminisztratív munkában jutottak lehetőséghez.
Riz Levente kiemelte, a program prevenciós jelleggel már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel – a korai munkatapasztalat megszerzése mellett – a jövedelemszerzés lehetőségét is. A diákmunka során a fiatalok hasznosan tölthetik a szabadidejüket, a munkában szerzett korai sikerélmény pedig elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is. A jövedelem a családi megélhetéshez is hozzájárulhat.
A program keretében legfeljebb 2 hónap időtartamra, maximum napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A támogatás mértéke a bruttó munkabér 100%-ig terjedhet. Szakképzettséget igénylő munkakör esetében nem haladhatja meg a havi (bruttó) 88.500 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig a (bruttó) 76.125 Ft/fő/hó összeget.
Jelentkezni a Polgármesteri Hivatalban, Domján Aladárnénál lehet. (Pesti út 165. földszint 24.)

Egyéb kategória