Konferencia és kitüntetések Semmelweis-napon a Bajcsy Kórházban

Wittner Máriát köszönti dr. Bodnár Attila főigazgató

Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos is beszédet mondott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben tudományos konferenciáján, amelyen díjakat, elismeréseket, és kinevezéseket adtak át Semmelweis-nap alkalmából
A Semmelweis-napot idén június 27-én ünnepelték a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban.
Az ünnepségre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügy vezetőket, helyi politikusokat, együttműködő szervezeteket és üzleti partnereiket.
A délelőtti tudományos konferencián dr. Bodnár Attila főigazgató elnökletével 5 előadást láthattak-hallhattak – az intézet elismert orvosaitól és külső előadóktól – a következő témákban: a Bajcsy Kórház a lehetőségek tükrében, együttműködési módszerek partnereinkkel, válogatás az Fül-Orr-Gégészet profiljából, a járó beteg részleg működése és tapasztalatai.
A délutáni Semmelweis-napi ünnepségen beszédet mondott Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, megemlékezve Tóth Ilonáróll, akit június 28-án végeztek ki.
Az Ecolab-Hygiene nevében annak nemzetközi igazgatója, Svéd Gergely méltatta példaértékű együttműködésüket a Bajcsy Kórházzal. Köszönő oklevelet adott át dr. Bodnár Attila főigazgatónak, és bejelentette, hogy a kórház 500 darab kézfertőtlenítőt kap adományként. Az intézet nemzetközileg is egyedülálló módon referencia kórháza a cégnek, szakmai stratégiai partnerségük a kórházi fertőzések kialakulásának csökkentésében kiemelkedően eredményes.
A délutáni ünnepségen díjak, elismerések és kinevezések átadására került sor.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért emlékéremmel kitüntetettek tevékenysége meghatározó az intézmény fejlődésében. Idén ezzel az életműdíjjal a Neurológia Osztály volt osztályvezető főorvosa, Dr. Köves Ágnes és Dr. Imrei László gégészeti főorvos munkáját köszöntük meg. 
A Bajcsy-Zsilinszky Kórházért díszoklevél várományosai azok, akik az intézmény működését, fejlődését tevékenységükkel kiemelkedő mértékben segítették. Ebben az évben
Dr. Dombi Irén vezető főorvos és Béres Gabriella asszisztens a Nemzeti Védelmi szolgálattól, dr. Fehér Éva igazgató, főorvos a Terrorelhárítási Központból, részesült az elismerésben.
A dr. Bodnár Attila főigazgató által alapított Főigazgatói elismerő oklevelet kimagasló szakmai munkájáért 11 dolgozó, a Főigazgatói dicséretet 43 dolgozó vihette haza.
A főigazgató átadta a Főtanácsosi és Tanácsosi, a Főmunkatársi és Munkatársi, valamint a Főorvosi, Adjunktusi és Alorvosi kinevezéseket is.

Egyéb kategória