Szülői fórumok a Bóbita Óvodában egy hónappal az iskolai beiratkozások előtt

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Fórum az óvodában

A Bóbita Óvodában Szülői Fórumokat tartottunk az iskolaérettségről, a kerületi beiskolázási lehetőségekről, a jelentkezés módjáról.
Az első alkalommal január 23-án Raposa Bernadett pszichológus, a kerületi Nevelési Tanácsadó munkatársa volt a vendégünk, aki az iskolaérettségről tartott a szülők számára példákkal fűszerezett összefoglalót. Tisztáztuk, kik a tanköteles gyerekek, milyen feladataik vannak a szülőknek ezzel kapcsolatban. Ezt követték a szülői kérdésekre adott válaszok.
A második alkalommal tegnap, január 30-án szülők-tanítók találkozót szerveztünk. Vendégünk volt a Diadal utcai Általános iskola igazgatóhelyettese, Császárné Varga Erika, valamint a Gregor József Általános iskola igazgatóhelyettese Burjánné Joó Katalin és a leendő 1. osztályos tanítók.
Mindkét iskola képviselői beszámoltak arról, hogy milyen szervezési formában indítják az első osztályokat, milyen lehetőségekkel várják az óvodásokat, mikor vannak nyílt órák, nyílt játszódélután az iskolában, ahová szeretettel várják a szülőket és gyermekeket egyaránt, milyen szakkörök és egyéb programok vannak iskolájukban, milyen eredményekkel büszkélkedhetnek. Tájékoztatást kaptak a szülők arról is, hogy hogyan kell jelentkezni az iskolába, milyen kötelezettségei vannak a szülőknek abban az esetben, ha még egy évig óvodában marad a tanköteles korú gyermekük, mi a különbség a jelentkezés és a beiratkozás között, hol érdemes tájékozódni, ha nem önkormányzati iskolába, vagy más kerületbe szeretnék beíratni gyermeküket.
Miután az iskolába való jelentkezés határidejéig még közel egy hónap áll rendelkezésre, így a szülőknek bőven van idejük arra, hogy megismerkedjenek akár más iskolák lehetőségeivel is. Mindezek tükrében felelősen tudnak dönteni arról, hogy melyik iskola felel meg legjobban gyermekük képességeinek, igényeinek.
A fórumsorozat a szülők és a pedagógusok kötetlen beszélgetésével zárult.

Belláné Markó Katalin
Óvodavezető

Egyéb kategória