Rendőrségi hírek

\"\"\"\"\"\"

Rákosmente szolgálatában

A Rákoshegy vasútállomás várótermében fogták el azt a 43 éves férfit, aki szóváltást és szidalmazást követően bántalmazta az ott várakozó középkorú nőt és a vele tartózkodó fiatalkorú személyt, akik könnyű sérülést szenvedtek. Elkövetés eszközéül a támadó egy méretes konyhai serpenyőt használt.

A kerületi járőr koordinálatlan mozgású két fiatalt észlelt az esti órákban a Ferihegyi és Liget sor találkozásánál, akiket ellenőrzés alá vont. Azonnal kiderült, hogy harmadik társuk is van, aki a fűben fekszik alkoholtól bódult állapotban. A kiérkező mentőegység az Erzsébet Kórház detoxikáló állomására beszállította a 15 éves fiút. Hasonló korú és az egy évvel idősebb társait biztonsági intézkedésként a Rendőrkapitányságra kísérték be, ahol a szülők értesítése és megérkezése után sérülés és panaszmentesen átadásra kerültek.

Egy hatéves péceli kislányt felejtett gondatlan édesanyja a Zrínyi utca egyik buszmegállójában. Az egy óránál is hosszabban várakozó gyermekre felfigyelő rendőrjárőr biztonsági intézkedésként a Kapitányságra kísérte. A kőbányai iskolabuszról leszálló kislányért a reggel megbeszéltekhez képest nem ment senki, magyarázkodott a szórakozott anyuka.

Előállításra került egy hajléktalan személy, aki a Szent Kereszt téri buszmegállóból egy vas lábtörlő ráccsal várt a közlekedési eszközre. Elmondása szerint egy Újlak utcai konténer mellett találta kidobva a tárgyat. Mivel a rendőri intézkedés alatt a ruházatátvizsgáláskor megtalált szeszesitalból örömében fogyasztott a rendőr felszólítása ellenére, még szabálysértési eljárás is indul ellene.

Fontosabb bűnügyi események, eredmények

Egy hajléktalan személy 43.389 Ft értékben lopott GPS készüléket a kerületi hipermarketben, oly módon, hogy a termékkel a ruházati részleg próbafülkéjébe ment, a termékről az áruvédelmi eszközt egy – szintén az áruházból eltulajdonított – konyhakéssel eltávolította és a navigációs berendezést ruházatába rejtette. Hamar kiderült, hogy a megelőző hétvégén már 3 ízben lopott hasonló módszerrel, előzetes letartóztatásban várja az ügy fejleményeit.

Egy kerületi lakos a későesti órákban egy Pesti úti közértben vásárolt, a nadrágjából elővett köteg pénzből (270.000 Ft), amit a sorban mögötte álló személy megfigyelt. Ez a személy lekövette a későbbi károsultat és egy másik ismeretlen társával bántalmazták, többször arcon ütötték a sértettet. A sértett védekező magatartása miatt dulakodás alakult ki, a pénz a földön szétszóródott, az elkövetők elfutottak. Személyesen tett bejelentést a sértett, melyből nyomozás indult.

Január 16-án az Egészségház utcai orvosi rendelő sebészetén a kerület rendőrei elfogtak egy letöltendő szabadságvesztésre ítélt körözés alatt álló 21 éves kerületi lakost.

Rákosmenti heti sebességrekord

Január 4-én a Naplás úton 87 km/h-s sebességgel – a megengedett 50 helyett – közlekedett egy személygépkocsi. A teljesítményt 60.000 forintnyi bírsággal jutalmazták a rend őrei.

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk.

A szomszéd kerületekben már ismert egy régi-új módszer, amelyet mostanában Rákosmentén is alkalmaznak a bűnözők. A családi házas övezetben az elkövetők utcáról felszedett kővel az ingatlan ablakát betörik, s amennyiben a házban mozgást észlelnek gyorsan odébbállnak, azonban ha a rongálásra reakció nem érkezik, akkor a kiszemelt házba betörnek. Felhívjuk a tisztelt lakosok figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek lakókörnyezetükre, hiszen a nagy zajjal járó „megelőző akció” reagálására elkerülhető a betöréses lopás!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!

Egyéb kategória