Laborczosok második ozorai diadala

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Fenke Ferenc, a városközpont önkormányzati képviselője köszöntőjét mondja. Mellette Erdészné Nagy Éva iskolaigazgató, Fazekas Dorotea, aki zongorázott és Hegyi Norbert, aki versmondással emelte a megnyitó fényét.  
 
Az ozorai nyári tábor alkotásaiból nyílt ma, október 26-án kiállítás a Laborcz Ferenc Általános Iskolában. Mint dr. Fenke Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője megnyitójában utalt rá: öröm, hogy másodszor nyithat meg egy ilyen nívós kiállítást. Szólt Ozoráról, mint történelmi helyszínre. A település arról ismert, hogy az 1848-as Ozorai Diadallal írta be magát a történelemkönyvekbe. Megemlítette Petőfi Sándor nevét is, a költőét, akinek eredeti foglalkozása vándorszínész volt, s első fellépésére éppen az ozorai nagyvendéglőben került sor. Rákosmente számára azonban legalább annyira fontos, hogy a laborczosok otthonra találtak a községben; Ozora már másodszor lett nagyszerű alkotásoknak ihlető helyszíne.
 
Fenke Ferenc utalt rá, hogy őszintén szeretné jövőre is megnyitni a hasonlóan tartalmas kiállítást a nyári táborozás remekeiből.
Egyéb kategória