Szombati futballturmix

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"
Győzelem Ózdon

Ózd-Rákosmente 1-3. Tegnap, május 28-án lendületes, küzdelmes mérkőzés után hozta el a három pontot Ózdról a Rákosmente NB III-as futballcsapata.
Bár helyzetük alig akadt, mégis a hazaiak szereztek vezetést. Egy beadásnak szánt ívelés nyomán lecsúszott a labda az ózdi Balogh Sándor lábáról, ami megzavarta a Rákosmente kapusát. A labda – hulló falevélként esett – kezei között a hálóba.
Még a félidőben, a 45. percben egyenlített a vendégcsapat Grezsák Zsolt fejesével.
A végig mezőny és erőfölényben játszó, hatalmas helyzeteket kidolgozó, ám azokat többnyire elpuskázó Rákosmente a második félidőben előbb Grezsák lövése nyomán szerzett vezetést, majd Lukács Bálint 71. percben megeresztett bombája révén bebiztosította a győzelmet.
Az ózdiaktól Oltyán Zsoltot a játékvezető a 76. percben kiállította. 
Győzelmével a Rákosmente feljött a 6. helyre, 41 pontos lett, egy ponntal megelőzve a most döntetlent játszó Salgótarjánt. Június 4-én a negyedik helyen álló Tiszaújváros csapatát fogadja a csabai gárda hazai pályán 17 órai kezdettel az Edző téren. A Tiszaújváros nem verhetetlen, noha 51 pontos, éppúgy, mint a bajnokság utolsó fordulójának párosítása szerinti ellenfél, s az 52 pontos a Balmazújváros sem.
A 6. helynél előbbre már nem kerülhet a Rákosmente, mégha mindkét hátralévő meccsét meg is nyeri. A Salgótarján és a Monor azonban még veszélyeztetheti a jelenlegi előkelő helyezést.
Ettől függetlenül – főleg tavaszi teljesítményével, Papp József klubelnök sportszakmai munkája és egyéb téren többszöri becsület-, így eredményesség
mentő közreműködése révén – a Mátra csoport legjobbjai közé küzdötte föl magát a csapat.

 


Idén is bajnok az önkormányzat csapata
 
\"\"
 
Csak úgy, mint tavaly, Rákosmente Önkormányzata idén is megnyerte a budapesti önkormányzatok focikupáját! A csoportmérkőzéseken csapatunk a II., V., IX., XX., XXI. kerülettel mérkőzött és elsőként jutott tovább. A negyeddöntőben 1-0-ra sikerült az Újpestet legyőzni, az elődöntőben Soroksár ellen hetespárbajban tudtunk felülkerekedni, a döntőben 1-0-ra végeztünk a XV. kerület ellen. Gratulálok a fiúknak, örülök, hogy ilyen sokoldalú kollegákkal dolgozhatom/játszhatom egy csapatban!
Riz Levente


Százak nézték kivetítőn a BL-döntőt a főtéren

\"\"
 
Messi gólöröme. Ezúttal is ellenállhatatlan volt a világ legjobb csatára.
 
Hamar híre szaladt, hogy a Bajnokok Ligája tegnap esti, május 28-iki döntőjét az új Főtéren kivetítőn is végig lehet. Mint felvételünkön látható, egykettőre benépesült a terület, s az időjárás is kegyeibe fogadta a sportbarátokat. Ott volt a nézők között Riz Levente polgármester kisfiával, aki vörös-kék színekben pompázó sállal a nyakán jelezte, hogy Barcelona szurkoló. Vörös-kékbe öltözött Dunai Mónika önkormányzati képviselő is, aki férje, Dombóvári Csaba társaságában nézte végig az izgalmas meccset. Mint ismert, nekik volt okuk a végén örülni, de azért a Manchester United szurkolói sem búslakodtak csapatuk veresége miatt.
Nagyszerű este volt, s kitűnő kezdeményezés. Bár Tolnai Tamás vezetésével a helyszínen voltak a Delta Polgárőrség önkéntesei, Brauer Márta vezetésével a kerületi közterület felügyelők, s a rendőrség is nagy figyelmet fordított a rendezvényre, közbeavatkozásra egyik szervezet tagjainak sem volt szüksége. 
A tegnap este is mutatja, sok szép közösségi élmény színtere lesz még a megújult városközpont.    
Egyéb kategória