Március 1-től elhalasztják a nem sürgető ellátásokat a szakrendelőben

A koronavírus-járvány – váratlanul heves – harmadik hullámának megfékezése végett, az 1/2021/1101. számú Miniszteri utasításnak megfelelően a XVII. kerületi Szakorvosi Rendelőintézetben 2021. március 1-től a nem sürgető betegellátásokat elhalasztjuk. Lévén, hogy miniszter úr és a Bajcsy Kórház főigazgatójának utasítása erre külön nem tér ki, a korábban már előjegyzett betegek ellátását egyelőre nem függesztjük fel, de újabb előjegyzéseket, illetve vizsgálatot kizárólag a háziorvos kifejezett kérésére abszolválunk.

A betegfelvételi központ (Call Center) munkatársainak joga van megkérdezni a bejelentkező pácienstől, hogy háziorvosa javaslatának megfelelően jár-e el, amennyiben nem, szíveskedjen a Vele történő konzultációt igénybe venni. Rákosmente háziorvosi gárdáját kiválóan képzett kollégák alkotják, így bátran lehet véleményükre hagyatkozni, ez mindnyájunk érdeke.

Más, részben idevágó információ:

Februári rendeléseimen nemi szervén észlelt duzzanat okán – többek között – két fiatalember kereste fel az urológiát: 22, illetve 32 évesek. Előbbi két hetes, utóbbi öt hónapos /!/ panaszokkal. Mindkettőnek heredaganata van, illetve volt, u.i. amikor e sorokat írom, már túl vannak a műtéten. MINDEN FIATAL FÉRFI, aki heréjén tömöttséget és/vagy megnagyobbodást észlel, legyen az fájdalmas, avagy fájdalmatlan, soron kívüli ellátást igényelhet! Kérem a szülőket, hogy fiaikat – 14 éves kor felett – figyelmeztessék a naponta szükséges önvizsgálatra, ugyanis e betegség szerencsére ritka ugyan, de életveszélyes és amennyiben a diagnózis igazolódik, az elváltozás 24-48 órán belül műtéti beavatkozást igényel!

Köszönöm.

Dr. Fenke Ferenc

vezető főorvos,

Rákosmente Szakrendelő

Egyéb kategória