Hiánypótló történelmi kiadvány: Trianon-kislexikon A-tól Z-ig

Dunai Mónika mellett Molnár Zsolt, a kötet szerzője.

Egy kutatással is foglalkozó középiskolai tanár Trianon kötete hiánypótló kiadvány.

Trianon-kislexikon A-tól Z-ig címmel jelent meg Molnár Zsolt, a Balassi Bálint Gimnázium tanárának kötete, amelynek célja, hogy segítsen eligazodni az 1920-hoz vezető események és a hatásukra kialakult jelenségek útvesztőjében.

A ma bemutatott kötetben több mint 800 címszó található, elsősorban iskolásoknak készült.

Mint Dunai Mónika, Rákosmente és Kőbánya országgyűlési képviselője Facebook-bejegyzésében kiemelte, hiánypótló munkáról van szó, hiszen fontos, hogy minden fiatal tisztában legyen a múlttal. Azzal, hogy mi történt a nemzettel az első világháború végén, 1920-ban, milyen veszteségeket szenvedtünk el és mindezek ellenére hol tartunk most.

„Mi, rákosmentiek büszkék lehetünk arra, hogy Rákosmentén olyan tanárok vannak, mint Molnár Zsolt, akik a tehetséggondozás mellett ilyen fontos kiadvány megírását is vállalják” – húzta alá Dunai Mónika.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa kiemelte, ez az év az erős magyar közösségek éve is, a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus éve, amelyben meg kívánják mutatni mindazokat a sikereket, eredményeket, amelyeket a magyarok elértek az elmúlt száz évben.


Egyéb kategória