Egészségnap a megelőzés jegyében Rákosmentén

Dunai Mónika országgyűlési képviselő, Horváth Tamás polgármester-jelölt, alpolgármester, dr. Fenke Ferenc főorvos, önkormányzati képviselő és dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója az Egészségnapon. Középpontban a Szakrendelő új ultrahang berendezése, amely 24 millió forintba került és napokon belül munkába áll a Ferihegyi úton. 

Élénk érdeklődés mellett zajlott a portálunk által is hirdetett mai Egészségnap, amelyet „Előtérben a megelőzés” mottóval rendezett a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rákosmente önkormányzata a kerület Szakrendelőjében. Öröm volt látni, hogy a helyiek milyen nagy számban keresték föl a rendezvényt, élve a különböző ingyenes szűrési, vizsgálati lehetőségekkel.
A hagyományos vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint-mérés mellett mód nyílt csontsűrűség vizsgálatra, az alattomos szembetegség, a zöldhályog szűrésére, bőrgyógyászati daganatszűrésre, bemutatták a modern sebkezelés módszereit és a prosztatavizsgálat fontosságára is felhívták a figyelmet. Utóbbi például azért lényeges, mert a prosztatadaganat az úgynevezett PSA vizsgálat révén egyszerű vérvétellel kiszűrhető, késői felfedezése esetén viszont már nehéz gyógyítani.
Az Egészségnap fontos bejelentése volt, hogy a napokban áll üzembe a Szakrendelő új, 24 millió forint értékű ultrahang készüléke, amely speciális berendezés, megfelel a XXI. századi követelményeknek.
A Bajcsy-Zsilinszky Kórház ötlete nyomán elindult hagyományteremtő Egészségnap házigazdája dr. Fenke Ferenc volt, a Szakrendelő vezető főorvosa, aki éppen annak a körzetnek önkormányzati képviselője is, amelyben az Ferihegyi úti intézmény található. A mai esemény jó üzenet volt a választóknak is, hogy érdemes Fenke doktort támogatni, mert akkor továbbra is megkülönböztetett figyelemben részesül a városközponti lakótelepeken élők egészsége. Ott volt a rendezvényen Dunai Mónika országgyűlési képviselő is, aki jelezte, két-három év múlva várhatóan már a megújult és kibővült Szakrendelőben lehet megtartani az Egészségnapot. Jelen volt dr. Bodnár Attila a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója és Horváth Tamás alpolgármester is. Jó volt tapasztalni, hogy az kórház és az önkormányzat vezetője régen látott egyetértésben beszélt a kerületi egészségügyi ellátás fontosságáról, ami tettekben is megnyilvánult. Abban, hogy az önkormányzat jelentős összeggel támogatta a kórház kezdeményezését, s nagyon is amellett van, hogy a kezdeményezésből komoly hagyomány legyen. – Az is lehet, hogy a következőkben évi két alkalommal is megrendezik az Egészségnapot – válaszolta érdeklődésünkre Horváth Tamás alpolgármester, aki Riz Levente halála után az elhunyt polgármester által választott fideszes polgármesterjelölt is egyben Rákosmentén. Bodnár Attila főigazgató kérésére a jelenlévők egy perces néma felállással tisztelegtek a néhai városvezető emléke előtt.   


 

 

 

 

 

 

 

Egyéb kategória