Egészségnap a Bajcsy-Zsilinszky Kórház XVII. kerületi szakrendelőjében szeptember 28-án

Dr. Fenke Ferenc vezető főorvos, a Rákosmenti Szakrendelő vezetője  

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a XVII. kerületi szakrendelőjében szeptember 28-án önkormányzati támogatással nyílt Egészségnapot tart.
A megelőzésre nagy hangsúlyt fektető eseményeken számos egészségügyi szűrésen vehetnek részt a kerületek lakosai. A szakrendelőkben vérnyomás és vércukormérést, csontsűrűség vizsgálatot, zöldhályog, valamint anyajegy szűrést végeznek, bemutatják a modern sebkezelési eljárásokat.
A gyógytornán mozgásszervi állapotfelmérés és különböző csoportos foglalkozások lesznek. Étrendi és életvezetési, cukorbeteg és speciális étrendi javaslatokkal is készül a szakrendelő. Csoportos tanácsadáson lehet részt venni stroke megelőzés, epilepszia, parkinson-kór és memória zavar, nőgyógyászati és várandóssági témakörökben, valamint drogmegelőzésben.
Rákosmentén még urológiai szűréssel, oxigén-szint méréssel, pszichiátriai tesztekkel, gyógytorna gyakorlatokkal, irodai masszázzsal, fizikoterápiás eszközök bemutatásával is várják a lakosságot.
„A betegségmegelőzés az egészségtudatos életmód egyik legfontosabb területe. Feladatunk és küldetésünk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a helyes táplálkozás és testmozgás mellett az egészségmegőrzés egyéb elemeire is. Az egészségmegőrzés pedig egy aktív állapot, közösen és egyénileg tennünk kell érte.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.
 

Egyéb kategória