Megszűnik végre a madárdombi fekete lyuk

 

A madárdomi fekete lyuk a Csicsörke utca és a Borsó utca sarkáról nézve

„Elvadult tájon gázolok: Ős, buja földön dudva, muhar. Ezt a vad mezőt ismerem, Ez a magyar Ugar” – írta Ady anno.  S ha a magyar Ugarhoz fényképes illusztrációt keresünk, évek óta mind hevesebb erőszakosságal tolakszik elénk a madárdombi Ugarról készült szörnyű felvételek lehetősége.

Az egykor Madárdomb Lakóparknak indult területen azért nem látjuk a szeméthegyeket, a mocskot habzsoló patkányokat s a betontengerben elrejtőző hajléktalanokat, mert az évek alatt felgyülemlett hulladéktömeg, az ég felé iramodó, a törzsüket fává hízlaló gazok erdeje eltakarta előlünk.
Pedig mindenki számára szembeötlő, hogy a dudva és a muhar szeméthegyei környékén a Borsó utcai családi házak, ikerházak tulajdonosai hallatlan alapossággal vigyázzák portájuk környékét. Legalább annyira, mint a Csicsörke utca társasházainak igényes lakói.
A környékbeliek ezért is viselték nehezen a Madárdomb szívében a környezetet és lelkeket egyaránt mérgező lehangoló látványt. Az pedig még inkább szomorúsággal töltötte el őket, hogy a körzetéért ezúttal is lelkiismeretesen dolgozó Tóth Katalin képviselőasszony számos erőfeszítése ellenére lepattant az önkormányzatról, amelynek ügybuzgalmában nem lehetett érzékelni, hogy fontossá vált volna a fekete lyuk rendes polgári ékszerdobozzá alakítása.
A tegnapi képviselő-testületi ülésen végre változott a helyzet. Döntést hoztak arról, hogy a területen elkészülő 55 lakás mellett a létesítmény aljában üzletek is szélesíteni fogják a vásárlási lehetőségeket. Sőt, a beruházó egy játszótér megépítését is vállalta a madárdombi tornapark szomszédságában.
A mikorról egyelőre nincs hír, de az a tény, hogy miután döntés született róla, azzal a reménnyel töltheti el a környékbelieket, hogy belátható időn belül.


A madárdombi fekete lyuk a Csicsörke utca felől

Egyéb kategória