Elutasítja a bevándorlást a párttá alakult Mi Hazánk

\"\"

Toroczkai László meglengette a Mi Hazánk Mozgalom zászlaját szombaton Ásotthalmon. Ezzel megalakult az új, alulról építkező, nemzeti elkötelezettségű párt, amely a bevándorlás szigorú elutasítása mellett a népesedéspolitikában látja a hazánk előtt álló egyik legfontosabb feladatot. „Olyan Magyarországot szeretnénk, ami fehér szigetként megmarad Európában” – hangsúlyozta beszédében Toroczkai László. 

A talán ezernél is több szimpatizáns nyilvánosan szentesítette az alapelveket. A jelenlévők az elhangzottakkal egyetértettek, de a néppártosodással, a baloldali elhajlással, a kommunistákkal való szövetkezéssel még véletlenül sem. Pongrátz András 56-s hős felszólalása közben könnyekig meghatódott a résztvevőktől tömegesen felé áradó szeretettől. Mint mondta: „Amit Vona csinál, egyenesen kriminális. Az igazi jobbikosok mind ott fogják hagyni”. Ferenczi Gábor, Devecser ex-jobbikos polgármestere pedig úgy fogalmazott, hogy a következő hetek fogják megmutatni, hogy mekkora támogatottsággal bír ez a mozgalom. Tehát az eddig is jelentős méretű kilépési hullám igazából csak most fog fölerősödni, amikor a távozók nem Dugovics Tituszként rántják mélybe az ellenséget, hanem már tudják, hogy hova érkeznek. 

Novák Előd név szerint üdvözölte a több, mint ötven polgármestert, önkormányzati képviselőt, akik már távoztak a Jobbikból. A nagy taps nemcsak nekik, hanem Dúró Dórának is szólt, aki bejelentette: vállalja a parlamentben a Mi Hazánk Mozgalom képviseletét. Toroczkai pedig hozzátette, reményei szerint az új párt akár frakciót is alakíthat majd az Országgyűlésben. Ez ugye azt jelenti, hogy Dúró mellé legalább még négy (jobbikos) országgyűlési képviselőnek kell felsorakoznia, hogy meglegyen a frakcióalakításhoz szükséges öt fő. Ez egyebek mellett nagyobb nyilvánossághoz, több parlamenti felszólaláshoz és frakciókat megillető állami támogatáshoz juttatná az új pártot, ami indulásnál nagyon fontos. 

Ásotthalmon a résztvevők végre eljutottak oda, hogy egy nemzeti radikális párt zászlóbontó gyűlésén nem akkor fújolt, fütyült a közönség, ha Orbán neve hangzott el, hanem amikor Vona Gábort, Gyöngyösi Mártont vagy Mirkóczki Ádámot emlegették. Sőt! Pongrátz András beszédében azt is kijelentette, „senki nem kormányozott még jobban Orbánnál”, (…) "és senki sem tudja, mit művelt volna kormányon Vona Gábor". „Inkább élek száz évet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében, minthogy a hatalom közelébe kerüljenek ilyen Gyurcsány-félék” – fogalmazott az egyik résztvevő.

Ezzel együtt a Mi Hazánk Mozgalom természetesen nem Orbánnal akar szövetséget teremteni. „Koalíciós partner a magyar nép. Egész életemben ezt képviseltem. Velük akarok összefogni, akik ma itt összejöttek” ¬– hangsúlyozta Toroczkai László. Aláhúzta: „Amit itt képviselünk, azzal egyedül megnyerhető egy választás. Az EP választásokon és az önkormányzati választásokon is indulni fogunk.”

A cigány-magyar együttélés anomáliáiról szó esett ugyan, de mint megoldandó problémáról, mindenféle ostoba rasszista felhangtól mentesen. Valahogy úgy, ahogy egy normális európai nemzeti radikális párthoz az illik.

Ásotthalmon egyértelművé vált, hogy a Jobbik szétszakadt. 

Egyéb kategória