KUPAGYŐZTESEK A RÁKOSHEGYI TEKÉZŐNŐK

\"\"

2018. április 28-án szombaton a székesfehérvári tekecsarnokban rendezték a női Magyar Kupa 4-es döntőjét. 2006-ban rendeztek első ízben Magyar Kupát, de akkor sprintverseny jellegű lebonyolítás volt, idén viszont 120 vegyes gurításos versenyt rendeztek. A legjobb 4 közé a rákoshegyieken kívül a ZTE, az FTC és az Ipartechnika Győr csapatai kvalifikálták magukat.

Jól kezdtek a XVII. kerületi versenyzők, az első két játékos (Tóth Katalin és Csongrádi Gyöngyi) sorában másodikként 3-3 pontot hozott magával, így továbbra is nyílt volt a verseny. Harmadikként Harcos Ágnes lépett pályára, az ő helyére csereként Tóbiás Anett állt be, de ezúttal nem brillíroztak, és mivel negyedikek lettek a sorban, csupán 1 pontot kaptak, amivel kicsit lemaradtunk a győriektől és a zalaegerszegiektől. No de ekkor begyújtották a rakétákat a rákosmentiek, a negyedikként pályára lépő Rózsa-Drajkó Gabriella a verseny legjobb eredményét ütve (619 fa), esélyt sem adott ellenfeleinek és könyörtelenül besöpört minden pontot. Utána érkezett Sáfrány Anita, aki elhúzódó sérüléséből kimagasló formában tért vissza, és mivel ő is maga mögé utasította a mezőnyt, az utolsó sorban már csak azért kellett szorítani, hogy a 4 közül legalább a 3. helyen végezzen a befejező Bogoly Andrea. Sajnos Andinak sem ment úgy a játék, ahogy azt tőle megszokhattuk, így itt is cserére került sor. Az őt váltó Fekete Ágnesnek sikerült abszolválni a 3. helyet, így a rákoshegyi csapat örülhetett a bajnoki ezüst után a Magyar Kupa aranynak.

Hosszú, nehéz versenyen vannak túl a lányok, melyben megmutatták, hogy a rengeteg nehézség és hátráltató körülmény ellenére is helyén van a szívük, végig becsülettel küzdöttek, melynek eredménye lett ez a szép siker. Az egész szezon méltó megkoronázása volt a Magyar Kupa elhódítása. Jövő héten Országos Felnőtt Egyéni Döntőt rendeznek Kazincbarcikán, majd az ifjúsági és felnőtt válogatott játékosainkra a májusi világbajnokságok várnak.

Gratulálunk a lányoknak és további fényes sikereket kívánunk!


Rózsa Balázs

Rákoshegyi VSE


Egyéb kategória