Király Alexandra első lett

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Király Alexandra és Takács Kamilla

A Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács és a Tehetségműhely Közhasznú Alapítvány – mint a Tanács adminisztratív és végrehajtó szerve – ötödik alkalommal hirdetett országos szépen író versenyt Magyarországon működő közoktatási intézmények és határon túli, magyar nyelvű oktatásban részesülő sajátos nevelési igényű (SNI) és beilleszkedési, tanulási, magatartási (BTM) nehézségekkel küzdő gyermekek számára.
A verseny célja a kézírás fontosságára való figyelemfelhívás, a sajátos nevelési igényű gyermekek pozitív megerősítése volt. Fontosságának elismerése is egyben, hogy Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége idén is elvállalta a fővédnökséget, mert hitvallása szerint: „Aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.”
Az országos verseny budapesti fordulóját a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központban rendezték 2016. március 18-án. A diagnosztizáltan sajátos nevelési igényű, illetve beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarral küzdő, 1-12. osztályos tanulók versenyére összesen 9618 diák jelentkezett az ország minden pontjáról, valamint Szlovákiából és Szerbiából.
Az elődöntőket a résztvevő iskolák maguk bonyolították, a gyerekek feladata egy megadott szöveg másolása volt. A legszebb írások írói jutottak a megyei/budapesti fordulóba, ahol egy újabb szöveggel kellett megbirkózniuk. A fővárosi versenyen Rákosmentét Király Alexandra és Takács Kamilla, a Podmaniczky Evangélikus Általános Iskola 4. osztályos tanulói képviselték. Király Alexandra a budapesti fordulóban az előkelő első helyezést szerezte meg, így bekerült az országos döntőbe. A feladatok elbírálásában különböző művészeti ágak elismert képviselői vettek részt. A zsűriben foglalt helyet a kerületünkben élő Babusa János szobrászművész is.
Egyéb kategória