Csekély mértékű volt ma a hiányzás, az iskolákban normális tanítás folyt

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó dícsérete a rákosmenti szülőknek

Rákosmentén elsősorban a középiskolákban volt érezhető a tanulók távolmaradása a kockásinges felhívás miatt. Mint Hicz János, a Körösi iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a gimnáziumi szekció tizenhárom osztályából kettő teljes egészében távol maradt. Így a gimiben ötven, az általános iskolában lényegesen kisebb, tíz százalékos volt a hiányzás. Az iskola összesített hiányzási átlaga ezen a hétfőn 29 százalékos. Hicz János reményének adott hangot, hogy holnap már valamennyi diák itt lesz az iskolában és normális rendben folytatódhat a tanítás.
Sarkadi Nagy Adrien, az Újlak iskola igazgatója arról számolt be, hogy az intézményben a kockásinges kampány nem éreztette különösebben hatását. Előzetesen az igazgató külön tájékoztatta a pedagógusokat, a gyerekeket és rajtuk keresztül a szülőket a törvény, illetve a házirend előírásai szerinti iskolalátogatási kötelezettségeikre, tiszteletben tartva a szülő jogát a hiányzás igazolására. Sarkadi Nagy Adrien annak ellenére pontosan tisztában volt az intézmény legfrissebb történéseivel, hogy a napokban baleset érte. A Tizenhetedik Online-t kórházi ágyáról tájékoztatta a fejleményekről. Mielőbbi gyógyulást kívánunk innen is neki.
A Gregor iskolában sem növekedett meg a hiányzók száma hétfőre. Mint Bella Tibor igazgató elmondta, náluk már a múlt héten erőteljesen jelentkezett az influenzajárvány hatása, annál nagyobb hiányzás a február 29-i hétfőn sem volt. A tanítás normális menetrend szerint zajlott.
Dr. Varjúné, dr. Fekete Ildikó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) XVII. kerületi vezetője érdeklődésünkre elmondta, Rákosmentén összességében nagyon csekély volt a hiányzás ezen a napon. Kiemelte, dicséret illeti a kerületi családokat, mert nagy felelősséggel álltak a gyerekek mellett, nem engedték, hogy politikai eszközként lehessen felhasználni őket. Az adatok azt mutatják, hogy az általános iskolák alsó tagozatán 10, a felső tagozaton 25-30 százalékos volt a hiányzás. A gimnáziumokban ez az érték 40-50 százalékos volt. A pedagógusok megtartották az órákat, az elhangzottak pótlása a szülő felelőssége.
Dr. Fekete Ildikó emlékeztetett rá, hogy az elmúlt hetekben számos fórumot tartottak a pedagógusok számára arról, hogyan lehet jobbá tenni, megreformálni a Klik működését. A kerületi pedagógusok számos korrekt javaslatot tettek, ezek hatása érezhető volt az azóta nyilvánosságra került központi intézkedésekben.
Dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó megragadta az alkalmat, hogy felhívja a szülők figyelmét: Rákosmentén a leendő első osztályosok számára jelentkezés lesz március 7-8-án. Kéri a szülőket, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, mert a kerületben a megnövekvő gyereklétszám miatt az intézményeknek fel kell készülniük az elsősök fogadására. Ehhez nyújt nagy segítséget a beiratkozást megelőző jelentkezés március 7-8-án. Jelentkezési lapot az érintett iskolák honlapjáról lehet letölteni és kitöltve az intézményben leadni, illetve az iskolákban is hozzá lehet jutni a nyomtatványhoz, s helyszíni kitöltéssel lehet eleget tenni a jelentkezésnek.       

Egyéb kategória