Egészségcentrum alakul Rákoskerten

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Dr. Veres Ákos és dr. Kajetán Miklós háziorvosokat új rendelő várja Rákoskerten

Az elkészült rákoskerti Egészségközpontban három orvosi rendelőhelyiség megvásárlásáról döntött szeptemberi ülésén Rákosmente képviselő-testülete. A jelenlegi orvosi rendelő épületétől egy karnyújtásnyira, a Zrínyi utca 226. szám alatti létesítmény kivitelezése befejeződött, az épület már jogerős használatbavételi engedéllyel is rendelkezik. A képviselő-testület az ingatlanokra bruttó 57 millió forintos vételárat hagyott jóvá.
Ha a tulajdonos ezt elfogadja, akkor Riz Levente polgármesternek jogában áll az adásvételi szerződést elkészíttetni és az önkormányzat nevében aláírni.
A képviselők úgy döntöttek továbbá, hogy az épületben még meglévő két orvosi rendelőnek kialakított helyiségre elővásárlási jog kikötését hagyja jóvá. Mint Hatvani Zoltán, Rákoskert önkormányzati képviselője elmondta, az önkormányzatnak az a célja, hogy a Zrínyi utca 226. szám alatti épületben valódi egészségügy centrum alakuljon ki orvosokkal, gyógyszertárral. Egészségügytől idegen tevékenység ott ne folyhasson.
A patika átköltözése folyamatban van, dr. Kajetán Miklós és dr. Veres Ákos háziorvosok átköltözésének idejéről később születik döntés. Az orvosi rendelőkben ugyanis még mintegy 3-5 millió forint értékű beruházást kell megvalósítani. A helyiségeket be kell rendezni, ki kell építeni az internet kapcsolatot, be kell rendezni a várótermet.
A képviselő-testület ülésén senki nem szavazott a vásárlás ellen, csupán Fachet Gergő tartózkodott a szavazástól.
Az új létesítménnyel, a régi rendelőépület lebontásával megváltozik Rákoskert központjának arculata. A kerületvezetés a régi városrészközpont hangulatát szeretné visszaidézni az idetervezett település-rehabilitációs fejlesztéssel. A régi rendelő helyén közparkot hoznának létre, a Rákoskert sugárút és a Zrínyi utca vasútállomás felőli találkozásánál lévő üres telken pedig a tervek szerint katolikus közösségi ház létesül majd.

Egyéb kategória