Rákoskerten is az aradi vértanúkra emlékeznek

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Felvételünk a tavalyi első rákoskerti megemlékezésen készült

Az aradi vértanúkra emlékeznek Rákoskerten október 7-én. Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc leverése után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.
Az ünnepi megemlékezést a Kossuth Lajos Általános Iskola 8. évfolyamos diákjai adják október 7-én, 18:00-tól. (Október 6-án Rákoscsabán lesz megemlékezés, ezért döntöttek a szervezők október 7. mellett.)
Szeretettel várnak mindenkit a Bodonyi – Andráshida utca sarkánál található önkormányzati ingatlanon este hat óra előtt. A műsor végén a résztvevők egy-egy szál virágot helyeznek el a mártírhalált halt miniszterelnök emléktáblájánál.
Mint ismeretes a kerületben csak Rákoskerten van ilyen tér, ami egy helyi lakos – ifj. Tissevits Dezső ötlete alapján készült el 2014-ben.

Egyéb kategória