Világszínvonal – Pit Stop autómosó Rákosmentén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Ki vitatná ma már azt a tényt, hogy az elmúlt közel három évtized alatt lovas nemzetből immár autós nemzetté is vált a magyar. Mert ugye köztudott, hogy minden nyáron Mogyoródra látogat a világ legnagyobb ’utazó cirkusza’, a Forma 1-es autóverseny népes stábjával s világhírű versenyzőivel. Így aztán az érdeklődő magyarok nemcsak a TV képernyői előtt, hanem élőben is élvezhetik e nem mindennapi sport küzdelmeit. S az évről évre növekvő nézőszámnál mi sem bizonyítja jobban, hogy egyre nagyobb e sportág rajongóinak tábora. Így olvasóink között is szép számmal akadnak, akik ismerik az itt használatos ’pit stop’ kifejezést, mely azt a röpke időtartamot jelenti, melyre egy-egy autó a versenyből kiáll valamilyen műszaki probléma, pl. gumicsere, tankolás, stb. céljából. Majd pedig már száguld is tovább, róva a köröket a pályán. De vajon mit jelent a ’pit stop’ kifejezés a mindennapi életben, különösen ha egy autómosóra kiírva találkozunk vele. Rákosmente legújabb, augusztus 3-án megnyitott autómosója ugyanis ezt a nevet viseli, mely a Pesti úton, a Home Center mellett épült meg, közvetlenül a Lukoil benzinkút területéhez kapcsolódva. Erről kérdeztük Molnár Sándort, a mosót üzemeltető cég ügyvezetőjét.
– Először a szomszédos Ausztriában körülbelül három évvel ezelőtt láttunk ilyen autómosót. Nagyon megtetszett a rendszer egyszerűsége és gyorsasága, különösen pedig az, hogy ezzel a módszerrel az igénybe vehető szolgáltatások teljes mértékben a vevő igényeihez igazíthatóak. Ezért megkerestük a létesítményt üzemeltető céget, s minden szükséges műszaki és egyéb információt igyekeztünk beszerezni. Majd pedig hosszas tervezési időszak és gondos kivitelezés után tudtunk megnyitni a napokban. Szeretném hangsúlyozni, hogy Pesti úti autómosónkba a pillanatnyilag fellelhető legkorszerűbb nyugati technológiát építettük be. Ilyen mosó egyébként az országban ezen kívül még csak egy van. S hogy miért pontosan Rákosmentén került sor a kivitelezésre? Ennek több oka is van, melyek közül talán a legfontosabb, hogy cégünk tagjai is rákosmentiek. Így tisztában vagyunk vele, hogy egy folyamatosan bővülő, fejlődő kerületben élünk, ahol a lakosságszám már a százezerhez közelít. A munkahelyre való ingázások miatt pedig ezzel párhuzamosan nő az autóforgalom is. S akkor még nem is beszéltem a környező települések kerületünkön átutazni kénytelen ingázóiról! S ez a naponta vonuló ’karaván’ szinte teljes egészében a Pesti úton vonul el, aminek terhét az eddig meglévő autómosóknak már nehéz volt viselni. Így e nyomás enyhítésére, a kerület és az agglomeráció kulturált, gyors kiszolgálására hoztuk létre az új mosót.
S hogy pontosan mit nyújt az új létesítmény? Mindenekelőtt fontos tudni, hogy ez négy gépkocsi egyidejű kiszolgálására alkalmas, önkiszolgáló kézi autómosó, melynek utolsó állása személygépkocsik mellett nagyobb járművek, pl. kisbuszok fogadására is alkalmas. Minden állásban található egy használati utasítás, hogy milyen munkafolyamatok vehetők igénybe, s egy adott időtartam alatt milyen áron. Például az autómosás egy perces alapegysége 100,- Ft, így aztán az ügyfél maga dönti el, hogy mennyi idő szükséges számára autója lemosásához. A szolgáltatások választéka pedig a következők szerint csoportosítható:
– meleg vizes samponos mosás, mellyel kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy por állagú samponnal dolgozunk, amely a meleg vízzel együtt jobban tisztít, míg a folyékony sampon használata elsősorban kefés mosóknál megfelelő
– aktív habos mosás
– tisztavizes öblítés
– viaszolás
– cseppmentes szárítás lágyított, fordított ozmózisos vízzel, aminek eredményeképpen nem lesz foltos a tisztított felület – az ehhez a művelethez használt gép ma a legkorszerűbb egész Európában
Egyéb szolgáltatásaink közé tartozik a nagyteljesítményű porszívó, a belső kárpitillatosító, a gumifényesítő, valamint a szőnyegporoló, melyeket szintén a már említett időtartam alapú díjfizetéssel lehet igénybe venni.
Az igénybe vett valamennyi szolgáltatásért a helyszínen készpénzbedobással lehet fizetni az egyes gépkocsiállásokban. Ha viszont valakinek csak papírpénze van, az sem probléma, mert a középső konténeren pénzváltó is található. Szolgáltatásainkat kedvezményes áron nyújtjuk ügyfeleinknek, amiket hosszú távon is igyekszünk folyamatosan fenntartani. Ezen túlmenően a Lukoil benzinkúttal is tervezünk közös akciókat és további kedvezményeket. A magas színvonalú technológia nemcsak szolgáltatásainkra, hanem magára az egész létesítményre is jellemző, mely a legkorszerűbb kamerarendszer felügyelete mellett üzemel. Természetesen az esetlegesen felmerülhető műszaki hiba gyors ellátására is fel vagyunk készülve. Szolgáltatásaink pedig a hét minden napján 6 – 22 óra között vehetők igénybe.

Egyéb kategória