Nyál (Szerkesztőségi jegyzet)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Olimpiarendezés ügyében is eljátszotta az MSZP a cukrosbácsi szerepét. Valahogy úgy, ahogy a most futó, az internet gyermekeinkre leselkedő veszélyei elleni védekezés lehetőségére figyelmeztető remek reklámfilmben látható. Biztos látták, a csupa negéd, csupa nyál, kövér, szemüveges férfi elcsalja mamájától a plüss nyusziját ölelő kis Annát azzal, hogy mutat neki egy igazi nyuszit.
A párt friss, csupa nyál támogató szövege Horváth Csabától, az MSZP Országos Elnökség alelnökétől így szól. „Arról álmodoztam gyerekként, hogy sikeres nemzet sikeres tagja lehetek. Ehhez az álomhoz közelebb visz bennünket egy sikeresen megrendezett budapesti olimpia, amely Budapesttől Békéscsabáig, Zalaegerszegig mindenkinek erős élményt ad. Ne csak a szorgalmas, külföldön élő magyarok, hanem az itt a sikerüket megélő és a sikerükért dolgozni képes magyarok legyenek azok, akik a magyar nemzet gerincét adják.”
\"\"Aki így beszél, akár rendes ember is lehetne. Aki jót akar a nemzetnek, még jobbat a magyarságnak, akinek valóban az ország fejlődéséért, az emberek személyes boldogulásáért és közös társadalmi boldogságáért dobog a szíve. Csakúgy, mint Kunhalmi Ágnesnek, a párt országgyűlési képviselőjének. Az ő gyermekelcsábító, olimpiarendezést támogató cukiskodása így szól. „A sport össze kell, hogy kösse az embereket. Az olimpia nagyon erős katalizátor lehet a gazdaságunknak, a fejlesztésnek, a hitünknek. Nagyon sok a sikertelenség, ami ért bennünket a történelem során. Kell az, ami újra löketet ad nekünk, ami újra optimistává teszi a magyarokat. Ez nem hiszem, hogy pártpolitika kérdése lenne. Egy sportoló eredménye, az ország hírnevének az öregbítése, ennek a méltósága nem jobb- vagy baloldaliság kérdése.”
Az ember azt gondolná, hogy rosszul hall, hogy valami nincs rendben a magas rangú MSZP-s politikusoknál. Ők ugyanis nem szoktak ennyire normális, ilyen kézenfekvően magyarságbarát nyilatkozatokat tenni. Legfeljebb a látszat kedvéért.
Talán ezért állhat a szegfűs kompánia a legutóbbi közvélemény-kutatás adatai szerint 8 százalékon, ballib társaik pedig ez alatt jóval. Mint akik nem akarnak lemaradni az SZDSZ-től, amelynek köpönyegét ma is magukon viselik.
Nem kellett sokat várni ahhoz, hogy kiderüljön, most sincs másról szó. Az MSZP-viselt, rutinos országlakosok döntő részét már nem lehet becsapni. A magyarok gyanakvók s felkészültek az MSZP-s cukiretorika értelmezéséből, megtanultak a sorok között olvasni. Sejtették, hogy a Fővárosi Közgyűlésben történt szinte egységes olimpiapártolás nem tart sokáig. Még mielőtt a legengedékenyebb ingadozók elkezdték volna ismét fontolgatni, hogy ezek után nem kellene-e a szocialistákat mégis szeretni, érkezett Gőgös Zoltán és a Facebookon eloszlatott minden kétséget. Néhány mondatában közzétette az MSZP lelkének valódi színét és javát. „A törvényalkotási bizottság ülésén bejelentettem, hogy nem támogatjuk az olimpia megrendezését előkészítő ogy-határozatot. Nem nyitunk a Fidesznek újabb lopási felületet, továbbá a 4 millió szegénynek, az éhező gyerekeknek, a hónapokig műtétre váró betegeknek nem tudnánk ezt az értelmetlen pénzszórást megmagyarázni.” Ahogy aztán a Parlamentben nem is támogatták.
Van vér a pucájukban! – mondhatná az olvasó, ha lenne kedve viccelődni. Ha nem gondolna az éhező gyerekek emlegetése kapcsán azonnal Simon Gáborra, az MSZP pedagógusból politikusként dúsgazdaggá lett egykori elnökhelyettesére, aki nem átallott az éhségmenet élére állni és munkáért, kenyérért kiabálni.
Miért akarna az MSZP éppen az olimpia ürügyén kiállni a valódi összefogásért?  Számos nem jelentéktelen hazaáruló tettük mellett emlékezhet az olvasó az egyik legkirívóbb nemzeti lélekrombolásra, a világkiállítás megtorpedózására. A projektet a mindannyiszor MSZP-segédlettel főpolgármesterré lett Demszky Gábor és pártja, az SZDSZ kezdettől fogva elemi erővel támadta. Majd a 94 tavaszán hivatalba lépett szocialista-szabaddemokrata Horn-kormány novemberben már le is mondta. Pedig a szabaddá lett Magyarország első olyan projektterve volt ez, amely erősítette volna a gazdaságot, a nemzeti öntudatot, hozzájárulhatott volna az emberek boldogulásához. Vihette volna Magyarország jó hírét a világba, hogy lám, itt tényleg megszűnt a rossz emlékű kommunizmus. A magyarok nem a hatalmas államadósságot tudatosan felduzzasztó Kádár-rendszer balliberális örököseinek, Magyarországot az adósrabszolgaság kiszolgáltatottságába taszító nemzetközi pénzvilág képviselőinek akaratát akarják végrehajtani. Önnön nemzeti érdekeiket s a magyar emberek boldogulását akarják szolgálni.
Orbán Viktor a minap így fogalmazott: „Az internacionalista gyökerű baloldalon kétségkívül megvan az a tudás, miként kell egy nemzetközi környezetben úgy elhelyezni Magyarországot, hogy a szuverenitáshoz szükséges erőforrások fölött mindig külföldiek rendelkezzenek, és a nagy politikai kérdésekben Magyarországnak mindig csak csatlakozási lehetőségei legyenek, önálló útválasztásai sohasem.”
Az MSZP, illetve az internacionalista gyökerű baloldal nem igényli az önálló útválasztást. Neki az éppen megfelel, ha a Magyarországot gúzsba kötő, szuverenitásunk hajtásait lesaraboló nemzetközi erőknek jó pénzért ők itt az ő helytartói lehetnek.
A cukrosbácsik, a hazudozás olimpiai bajnokai már csak ilyenek. Becsapnak, kihasználnak, tönkretesznek. Még szerencse, hogy a magyarok túlnyomó többsége már beszerezte azt a „szoftvert”, ami védelmet nyújt a csupa nyál szövegek ellen.

Horváth K. József           

Egyéb kategória