Biztos győzelem Mosonmagyaróváron

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A két gól szerzője: Turcsik Tamás és Bojtor László Papp Józseffel, a csapat pótolhatatlan lelki támaszával. Van ok az örömre.

Megosztozott a gólokon a Rákosmente, mindkét félidőben szerzett egyet-egyet ma délután Mosonmagyaróváron. NB III. Nyugati csoport: Futura Mosonmagyaróvár-Rákosmente KSK 0-2 (0-1).
Tartja tehát veretlenségi sorozatát a XVII. kerület felszálló ágban lévő NB III-as labdarúgó csapata. A mosonmagyaróvári vendégszereplés annyiban hasonlított a múlt heti hazai találkozóhoz az Újbuda ellen, hogy most nemcsak az első félidőt, hanem a másodikat is koncentráltan, az ellenfélnek nem adva kibontakozási lehetőséget, biztosan megnyerte a csapat.
Folyamatosan támadott a kék-fehér együttes, s bár csak a 18. percben szerezte meg a vezetést Turcsik Tamás révén, de addig is számos kihasználatlan gólhelyzet adódott a Rákosmente előtt. Az ellenfél szívós, szervezett futballt játszott, többek szerint jobb csapat benyomását keltve, mint az Újbuda a múlt héten a Pesti úton, ám igazából még valódi gólhelyzetig sem jutottak el a vendéglátók.
Szünetben is volt mit nézelődnie a Mosonmagyaróvárra ellátogató Rákosmenti „B” Közép tagjainak. Kulturált, több pályával ellátott létesítmény fogadta csapatunkat, rendezett klubházban kényelmes büfé kínálta portékáit, a játékosoknak modern, tiszta öltöző nyújtott az NB III-as színvonalhoz méltó készülődési körülményeket.
A helyi klubvezetés is kitett magáért: érkezéskor rögtönzött kis vendéglátással kedveskedett az RKSK vezetésének kólával, kávéval, aprósüteménnyel, kinek mi volt kedves.
A második félidő szerencsére ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Dominált a Rákosmente, – kávé ide, aprósütemény oda – nem hagyva lélegzetvételnyi kibontakozást sem ellenfelének. Húsz perccel a meccs vége előtt aztán Bojtor László föltette az i-re a pontot, berúgta második gólját is az RKSK-nak.
Még a felkészülési időszak végén írtuk a veresegyházi meccs kapcsán, hogy valami mintha megváltozott volna a Rákosmente focijában. Akkor csak bíztunk abban, hogy a felkészülési időszakban érzékelhető csapat körüli változás érezteti majd hatását a bajnokságban is. Nos, úgy fest, hogy ez a várakozás kezd beigazolódni. Az eddig lejátszott valamennyi meccsen jobban játszott ellenfelénél a csapat, mégha a nyitányon a Tatabánya, illetve a múlt héten az Újbuda ellen nem is sikerült mindhárom pontot megszerezni. A veretlenségi sorozat azonban folytatódik. Ez a tizenkettedik találkozó – nyolc felkészülési, négy bajnoki –, amióta nem talált legyőzőre a csapat.
A szurkolók látják a morális egységet, a fegyelmezettséget, a győzni akarást, ami nem épülhet másra, mondják a drukkerek, mint a játékosok és klubvezetés között mind erősebbé váló harmóniára, az eredményes teljesítményhez nélkülözhetetlen szilárd erkölcsi alapra. Nagyon örülnek a változásnak, egyben sajnálják, hogy lényegében változatlan játékosállománnyal miért nem lehetett ezt korábban elérni. A lényeg azonban az, hogy most jó irányba megy a csapat szekere, aminek jó hatása van a szurkolókra és az utánpótlás csapatok fiataljaira egyaránt. A Rákosmente talán most elindul abba az irányba, ahová – adottságainál fogva már évekkel ezelőtt meg kellett volna érkeznie –, hogy a klub a XVII. kerület minden tekintetben mintaegyesülete legyen. Ahol minden egyesületi tag büszkén viseli az RKSK mezét, ahol az első csapat szép eredményei, a rendezett és etikus klubélet révén minden kerületi utánpótlás korú fiatal ebben az egyesületben akar sportolni.

\"\"

Csapattagok, csapatvezetők, szimpatizánsok a mosonmagyaróvári siker után

Egyéb kategória