Piláth Károly a Maros moziban kiütötte Piedonét tegnap este

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Piláth Károly eszközei társaságában, készülve a csodákra

\"\"

A közönség árgus szemekkel figyeli a fejleményeket

Először rendezték meg tegnap este a Maros Moziban a Kutatók éjszakája 2014. című bemutatót. Dr Piláth Károly országosan ismert, Öveges József-, Ericsson-díjas fizikatanár és más jeles kitüntetések tulajdonosa, nem mellesleg a rákoscsaba-újtelepi 13. számú választókörzet önkormányzati képviselője látványos, érdekes estet adott kedven fizikakísérleteiből.
Az előadó produkciója tömegeket vonzott, az érdeklődők zsúfolásig megtöltötték a Maros mozi vetítőtermét. Erre az estére hirdették egyébként Bud Spencer egyik filmjét, amelyet a kísérlet-est miatt elhalasztottak. A szervező, Rózsahegyi Péter elnök a Rákosligeti Polgári kör nevében a programváltozásért elnézést is kért. A közönségben azonban nem hagyott kellemetlen érzéseket a műsorcsere, többen egy Piedone-filmre sem fértek volna el a Maros moziban. Piláth tanár úr tehát ezen az estén kiütötte Peidonét.
A kísérletek ezúttal is egyszerűek és érdekesek voltak. A felhasznált eszközök legtöbbje mindenkinek megtalálható otthon a háztartásában. A legelső attrakció például egy önjáró, „motorizált” körömkefe bemutatása volt, amivel akár le lehet törölgetni az asztal lapját. A körömkefére egy, a mobiltelefonokban a rezgést produkáló zümmert szerelt a tanár úr, mellé tett egy vékony kis elemet. Bekapcsolás után a „körömkefekütyü” – mozgási energiát létrehozva a rezgési energiából – anélkül kezdett közlekedni az asztalon, hogy lába nőtt volna, szépen elvégezve rajta a takarítást.
Az est a 115. születésnapját napjainkban ünneplő Rákosligetnek emlékezetes eseménye marad.

\"\"

Jobbhorog Piedonénak

Egyéb kategória