Fejlesztések Csabaújtelepen

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Piláth Károly az új Ananász utcai járdán szemléli az elkészült fejlesztést

Megkezdődött a Naplás úti háziorvosi rendelő felújítása. Ha elkészül, szétköltözik a felnőtt- és gyermekorvosi rendelő. Utóbbi marad a Naplás úton, a felnőttek pedig a Diadal úti rendelőbe járhatnak gyógykezelésre, tájékoztatta lapunka dr. Piláth Károly, Rákoscsaba-Újtelep önkormányzati képviselője. A fejlesztés révén kétszer annyi helye lesz mindkét intézménynek, a korszerűsített épületben kényelmesebbé válik az ellátás. A betegek várhatóan ősszel vehetik birtokba a megújult épületeket.
A képviselő felidézett egy két évvel ezelőtt történt találkozást is. Egy idős úr kereste fel őt fogadóóráján, s kérte, létesüljön gyalogátkelőhely a Naplás úton, éppen az orvosi rendelővel szemben. A képviselő a Polgármesteri Hivatallal karöltve keményen dolgozott rajta, hogy az ügyben illetékes Főváros ezt biztosítsa a környékbelieknek. Munkájuk eredménnyel zárult, megvalósult a zebra. Ahogy elkészült a gyalogátkelőhely, az idős úr a közelmúltban ismét megjelent a fogadóórán, és megköszönte a munkát, megköszönte a zebrát. Ez Piláth Károlynak örömet okozott, további bíztatást adva képviselői munkája folytatásához.
A képviselő nagy súlyt helyez a járdagondok enyhítésére a körzetében. Önkormányzati kerete segítségével a ciklus közepére végig elkészült a Bártfai utca járdája, idén pedig már megvalósult egy jókora szakasz a Tura utca végén. Jelenleg az Ananász utcában folyik a járda felújítása. Nagy igény van rá, különösen télen, hogy száraz úton lehessen megközelíteni a Bártfai utcai buszmegállót. Voltaképpen lehetne mutogatni a Fővárosra is, hogy – lévén övé az út – újítsa fel a járdát mellette. A lakók azonban nem várhatnak bizonytalan ideig, ezért Piláth Károly egyéni képviselői keretének két millió forintjához – a polgármester ígérete szerint – az önkormányzat még hozzátesz ugyanannyit, s ebből lehet a járdát felújítani a Naplás úttól az Egerbocs utcáig. Az első szakasz elkészült, őszig befejeződik a hátralévő rész felújítása is.
További hír, hogy megvalósult az Ignácz utca bitumenpermettel való leburkolása. Ez volt a kerületrész utolsó utcája, amelyben eddig nem volt szilárd burkolat. A későbbiekben törekednek arra, hogy minél több utcában lehessen felváltani a bitumenpermetet aszfaltburkolattal, a hozzájuk tartozó vízelvezetés kiépítésével.   

Egyéb kategória