A száz legjobb magyar középiskola között a Balassi

\"\" \"\" \"\"

\"\"

A 2012. év legsikeresebb balassis versenyzője Bogye Balázs 11. c osztályos tanuló, aki 2 kategóriában is bejutott az OKTV döntőjébe. Az Informatika-programozási ismeretek kategóriában az országos 10. helyet szerezte meg, míg az alkalmazói ismeretek kategóriában országos 15. lett. Ez évben ötödmagával képviselheti Magyarországot az Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyében is. A díjakat átadja Farkas György igazgató. (Felkészítő tanára dr. Piláth Károly).
 
A Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium az idén bekerült a 100 legjobb magyar középiskolát felsoroló kiadványba. Országos szinten a legjobb százban lenni nem kis dolog. Azt jelenti, hogy a pedagógus szakma és az érdeklődő közvélemény felfigyel ránk, elismeri munkánkat – hangsúlyozta tanévzáró beszédében tegnap, június 26-án Farkas György, az intézmény igazgatója. Megtudtuk: A gimnázium 20 osztályának összesített tanulmányi átlaga 4,35! A tavalyi eredményt – akkor 4,27 volt – is sikerült túlszárnyalták. 569 diák közül 85 végzett kitűnő eredménnyel, 16-tal több, mint tavaly.
Az ünnepségen megjelent Fohsz Tivadar alpolgármester.
 
\"\"
 
Az önkormányzat Élen a tanulásban, élen a sportban díját Csizovszky Ferenc (11.b) kapta. Átadja Fohsz Tivadar alpolgármester.


Farkas György elomdta továbbá, a következő tanévet már az új Köznevelési Törvény jegyében indítják, amely alapjaiban újítja meg a közoktatás és köznevelés rendszerét.
Megjelent az új Nemzeti Alaptanterv, amely 2013-tól állapít meg új követelményeket az iskolák és a diákok számára. Elsősorban azzal, hogy rögzíti a mindenki számára kötelező tantárgyi ismereteket.
Várható, hogy hamarosan megjelenik a tehetséggondozással foglalkozó hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok pedagógiai munkáját szabályozó külön jogszabály, amely magas szintű elvárásokat támaszt ezekkel az oktatási intézményekkel szemben. Köztudomású, hogy a következő tanévtől szigorodnak az érettségi vizsgák követelményei is, amennyiben 5 százalékponttal magasabbra kerül az elégséges osztályzat alsó határa. S végül: nehezebb bekerülni az államilag finanszírozott felsőoktatási férőhelyek valamelyikére, minden bizonnyal komoly versenyre késztetve az éppen érettségiző – felvételiző diákokat.
 
\"\"
 
A Balassi idén kitűnő bizonyítványt elért diákjai

A felsorolt változások mindegyikében egy közös vonás van: az érintettektől elvárja a minőségi munkát. A nyolc évfolyamos gimnáziumok minősítésében kiemelt szerep jut majd a tehetséggondozásnak, illetve a tehetséggondozó munka eredményességének. A Balassi maradéktalanul eleget fog tenni a legszigorúbb követelményeknek is. Talán nem véletlen, hogy gimnázium idén bekerült a 100 legjobb magyar középiskolát felsoroló kiadványba. Országos szinten a legjobb százban lenni nem kis dolog. Azt jelenti, hogy a pedagógus szakma és az érdeklődő közvélemény felfigyelt a Balassira.
Az Országos Középiskolai Tanulmányi versenyek döntőiben idén három tanuló négy döntőben képviselte iskolánkat: Engler Nóra 12. b osztályos tanulónk (aki épp a napokban érettségizik) filozófia tantárgyból a 24. helyen végzett (Felkészítő tanára: Tóth László), Zilai Richárd 11. b osztályos tanuló angol nyelvből 36. lett (felkészítő tanára Farkasné Wildmann Zsuzsa), Bogye Balázs 11. c osztályos tanuló informatika I. kategóriában a 15., míg informatika II. kategóriában a 10. helyet szerezte meg (felkészítő tanára dr. Piláth Károly).
Egyéb kategória