Rendőrségi hírek – június 26.

 

\"\" \"\" \"\"

Rákosmente szolgálatában

A rákosmenti rendőrök segítségét kérte egy Rákoshegyen lakó hölgy, mivel a családi házának kapujában 44 éves volt élettársa részegen, magatehetetlenül feküdt. Az időközben helyszínre érkező mentők rendőri segítséggel az illuminált állapotban lévő férfit a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház detoxikálójába szállították. 

 Szintén a kerületi rendőröket hívták segítségül a mentőszolgálat munkatársai, ahhoz a 18. éves részeg hölgyhöz, akit a Keresztúri úton, az úttesten négykézláb mászva találtak meg. A fiatal hölgy kommunikálni nem tudott, a járőrök a személyes adatait tartalmazó okmányait a ruházatában megtalálták meg, így sikerült őt azonosítani. A fiatal hölgyet a mentők a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház detoxikálójába szállították orvosi ellátásra. Felhívjuk a tisztelt állampolgárok figyelmét arra, hogy a nagy kánikulai melegre való tekintettel, fokozottan figyeljenek a saját és embertársaik egészségi állapotára! Ha bárhol az utcán, a közterületen, vagy a parkokban magatehetetlenül földön fekvő személlyel, esetleg gyermekekkel találkoznának, NE menjenek el mellettük „szótlanul”, kérdezzék meg tőlük, hogy nincs e szükségük valamilyen segítségre. Amennyiben úgy ítélik meg azonnal értesítsék a mentőket, vagy a rendőrséget, akik az ilyen helyzetekben az előírt szükséges intézkedéseket megteszik. A kánikula idején még rövid időre se hagyják az ablakokkal lezárt állapotú személygépkocsiban gyermekeiket, illetve háziállataikat, mert a személygépkocsik belsejében a levegő hőmérséklete, már 1-2 perc alatt is képes akár 50-60 C ¡ fokos hőmérsékletre is felhevülni.

Egy 46 éves édesanya kérte a rendőrök segítségét, miszerint a saját lakásába nem tud bejutni, mivel a lakás bejárati ajtaján belülről található a kulcs, a lakásban pedig a 10 és 11 éves korú gyermekei tartózkodnak. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, sajnos a lakás bejárati ajtaját ők sem tudták kinyitni, a csengetésükre, a határozott dörömbölésükre senki nem nyitott ajtót, a bent lévő személyek életjelt magukról nem adtak, ezért haladéktalanul segítséget kértek a kerületi rendőri ügyeleten keresztül a tűzoltóság szakembereitől, akik a lakás bejárati ajtaját kisebb rongálással kinyitották.

Idős kerületi lakostól érkezett bejelentés a rendőrkapitányságra, miszerint a Ferihegyi út egyik buszmegállójában a megállónál lévő családi ház házőrzője a kerítésen keresztül megharapta. A helyszínre kiérkező rendőrjárőr megállapította, hogy a kutyát a ház tulajdonosa szabályosan tartotta, a kerítés nem volt elhanyagolt, a kerítésen táblával jelezte, hogy bent harapós kutyát tart. Ezen kívül a rendőrök kérésére a kutya gazdája bemutatta a kutya érvényes, veszettség elleni oltási könyvét. Felhívjuk a felelős állattartók figyelmét arra, hogy kedvenceik veszettség elleni éves kötelező oltásáról ne feledkezzenek meg!

Járőrözés során a kerület rendőrei telefonkábel ellopása közben értek tetten 3 rákosmenti lakost. A 3 személy már éppen végzett a 260 méternyi vezeték tartóoszlopról való levágásával. Kiderült, hogy egyikük sem rendelkezik érvényes, a telefonszolgáltató cég által kiállított „bontási”, vagy „szerelési” engedéllyel, és ennek hiányában végezték az utcai telefonkábel leszerelését, eltulajdonítását. A rongálási kár nagyságát igazságügyi szakértő állapítja meg, melyhez természetesen hozzáadódik a kábelvezeték pótlása idején a szolgáltatás kieséséből keletkező kár nagysága is. A rendszer megrongálásán kívül a legnagyobb probléma abból keletkezett, hogy a környék lakásaiban a vezetékes telefon – internet – kábeltelevízió szolgáltatás egy időre kimaradt, míg a szolgáltató helyre nem állította a műszaki hibát.

Öngyilkosság következtében elhunyt személyhez riasztották a szomszédok a rákosmenti rendőröket. A 40 év körüli személy a kerület egyik toronyházas lakótelepének legfelső szintjén lévő lakásban – búcsúlevelet hátrahagyva – önkezével vetett véget életének.

Vadméhek befogásához kért rendőri segítséget, az a családi házas övezetben lakó személy aki a közelükben lévő forgalmas játszótér egyik fáján egy méhkast fedezett fel. A bejelentő férfi, a rendőrség mellett a kerületi tűzoltóságot is értesítette, akik – mivel nem rendelkeznek a vadméhek befogásához szükséges speciális felszereléssel – azonnal értesítették méhész-szakemberüket. A méhcsaládot befogták és elszállították.

Bűnügyek, melyekből okulhatunk, tanulhatunk

Rákoshegyi idős lakó tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki – amíg a sértett a nyitott állapotú személygépkocsijából élelmiszert vitt be otthonába – gépjármű jobb első ülésről elemelte autóstáskáját, benne az összes személyes irataival. Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy az autóikban látható helyen (ülésen, nyitott kesztyűtartóban, műszerfalon, kéziféknél, sebességváltó boxban, stb.) semmilyen értéket, tárgyat (mobiltelefon, műholdas helymeghatározó, kézitáska, autóstáska, stb.) ne hagyjanak!

A kerület családi házas övezetében lakó 15 éves fiatalember tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a házuk kerítéséhez „csak” 1-2 percre lezáratlanul letámasztott kerékpárját ellopta. Az ellopott kerékpár értéke: 80.000.- forint.

Egy idős – 65 éves – asszony tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a Rákoshegyi körbekerített hétvégi telkén felállított baromfi ólból eltulajdonította szárnyasait. A kár értéke kb. 12.000.- forint. Az idős hölgy hosszú idő óta a mindennapi megélhetését egészítette ki, nagy gondossággal és odaadással nevelt háziállataival, amit most a lelkiismeretlen tolvaj egy csapásra tett tönkre.

TRÜKKÖS ELKÖVETŐ

Egy felháborodott édesapa tett feljelentést ismeretlen kb. 30 év körüli férfi ellen, aki a Pesti út és a Kis utca kereszteződésben leszólította gyermekkorú fiát, valamint a fia társaságában lévő, ugyancsak gyermekkorú barátait azzal, hogy rendőr és kábítószert keres. Felszólította a 4 fiút, hogy pakoljanak ki mindent a zsebeikből, és a táskáikból. A srácok közül az egyik a helyszínről elfutott, míg társai eleget tettek az ÁL-RENDŐR felszólításának. Ezt követően az ismeretlen  elkövető – kihasználva a gyermekek hiszékenységét – a 3 gyermektől eltulajdonított 2 db mobiltelefont 45.000.- forint értékben, valamint 1db 10.000.- forint értékű márkás széldzsekit. A nyári szünet beköszöntével a gyermekek, szülői esetleg nevelői ellenőrzés és felügyelet nélkül töltik a vakáció napjait. Felhívjuk a tisztelt állampolgárok, valamint a szülők figyelmét arra, hogy figyelmeztessék a gyermekeiket arra, hogy soha ne álljanak szóba idegenekkel! Bizonytalan helyzetben vagy veszélyérzet esetén a gyermekek esetlegesen kérjék más felnőtt segítségét!

Rákosmenti heti sebességrekord

Az év 24. hetének gyorshajtóját a Pesti út külső részén „fényképpel örökítették” meg a rákosmenti rendőrök. Az illető – ezen az útszakaszon előírt 50km/h maximális sebesség helyett – 82 km/h-s sebességgel száguldozott. A fényképes feljelentés alapján a gyorshajtó személyt, a közigazgatási bírság kiszabására hivatott Vas Megyei Rendőrkapitányság illetékes osztálya – mérlegelés nélkül – 45.000.- forint pénzbírsággal fogja „jutalmazni”.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy sürgős rendőri intézkedést igénylő bejelentéseiket – az általános segélyhívó számokon kívül – megtehetik a 253-2340 illetve a 253-2312-es telefonszámokon is, ahol nem kell hosszas kapcsolással a kezelő jelentkezésére várni!

Egyéb kategória