Foltozzák az úthibákat Keresztúron

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Liszel Zoltán, Nagy Anikó és Szász Zoltán az aszfalt felmelegedését várja. Felvételünkön: a Napkelet utcában kijutott a lyukakból. Kis területen ötöt kellett „befoltozni”.

 

A Napkelet és a Gyökér utcában kátyúztak ma, június 25-én délelőtt a Rákosmente Kft. munkatársai. A körzetes képviselő, Nagy Anikó rendszeresen kilátogat az úthibák kijavítóihoz, ha az ő területén dolgoznak. A lakók neki jelzik legtöbbször, hogy hol van panasz, merre lenne szükség útjavításra.  
Mint arról korábban beszámoltunk, a tavasszal vásárolt új, angol fejlesztésű és gyártású masinával, a hozzá tartozó technológiával együtt sokkal olcsóbban, egyszersmind gazdaságosabban lehet az aszfalthibákat kijavítani, mint a hagyományos módszerrel. Horváth Tamás alpolgármester elmondta, a berendezéssel a kátyújavítás a meglévő aszfaltréteg fölhasználásával végezhető el. Nem kell kivágni a sérült részt, elszállítani a maradványokat. Az okos szerkezet fontos része a mintegy egy négyzetméter területet lefedő melegítő berendezés, amely az elkátyúsodott aszfaltot 200 Celsius fokra felmelegíti, ezzel lehetővé teszi az ott lévő aszfalt újraegyengetését. A kátyú méretétől függően legfeljebb néhány lapát új aszfaltot kell még hozzátenni, majd hengerrel be kell simítani a javított részt az úttest szintjébe, és már el is tűnt a kátyú. Horváth Tamás kiemelte, az aszfaltmelegítő berendezés mintegy tíz centiméteres mélységben a javításra nem szoruló aszfaltrész is felmelegíti, így a javítás befejezésekor, a hengerelésnél összeolvad az úthiba „új” aszfaltja a régivel. Nincs éles választóvonal a régi és a javított rész között, nem tud befolyni az esővíz, ami a tartósságot növeli.
Feladat van bőven. Eddig idén ezer négyzetméternyi úthibát javítottak ki a hatékony berendezéssel a meglévő több ezerből.
Egyéb kategória