Művésztalálkozó Kőbányán, a jótékonyság jegyében

\"\" \"\" \"\"

\"\"

Dinnyés József, Vincze Judit, Meiszter Kálmán, Koszorúsné Tóth Katalin és Varnus Xavér orgonaművész édesapja a művésztalálkozón.

2010 szeptemberében még nem lehetett tudni, hogy erős barátság szövődik egy kiállítás kapcsán képzőművészek és egy rákosmenti óvoda között. Az Akadémiatelep-Madárdomb Gyöngyszemei képzőművészeti kiállítás megrendezése során a kertváros egyik éke, Meiszter Kálmán festőművész is bemutatkozott alkotásaival a Hófehérke Óvodában.
Közismert, hogy Koszorúsné Tóth Katalin, Rákosmente 1. számú választókörzet képviselője régóta együttműködik különféle programok lebonyolításában Agócs Zsolt kőbánya-kertvárosi önkormányzati képviselővel.
Több évig dolgoztak azon, hogy élhetővé váljon a két kerület határán húzódó, mindkét településrész lakói által használható kiserdő, ahol ma már pihenőhelyek is várják a látogatókat.
Ott van a Kőbányai Darazsak elnevezésű kosárcsapat, amely minden évben részese az 525. CUP utcai kosárlabda tornának, ahol Agócs Zsolt végigizgulja a csapatáért a rendezvényt.
Szombaton, június 23-án az esztétikai izgalmaké volt a főszerep. Ezen a napon délután 3 órától Meiszter Kálmán várta a meghívott vendégeit egy műterem látogatással egybekötött kulturális délutánra a Borsika utcai családi házában.
Az első ilyen alkalom 30 évvel ezelőtt volt. Az eseményen ma már az Akadémiatelep művészei is képviselve vannak Vincze Judit amatőr festő által. Koszorúsné Tóth Katalin az Akadémiatelep-Madárdomb Gyöngyszemei kiállítás megálmodója is hivatalos erre a baráti találkozóra, ahol minden évben több százan vesznek részt.
A szombati alkalmon több énekművész közreműködött, közreműködött Hegedűs Valér orgonaművész. Dinnyés József gitárművész zenés műsorát követően tombolahúzásra került sor, bevétele a Kőbányai Családsegítő Szolgálat megsegítését szolgálja.
A tombolán minden évben Meiszter Kálmán alkotásai kerülnek kisorsolásra.
Egyéb kategória