Postaládánkból – Villámgyors polgármesteri válasz Olvasónk kérdésére

\"\" \"\" \"\"
 
 
Postaládánkból
Villámgyors polgármesteri válasz Olvasónk kérdésére
 
Ma délután küldte el Olvasónk levelét szerkesztőségünkbe, amelyben Németiné Horny Cecília az iránt érdeklődött, tényleg elmarad-e az akadálymentesítés a Hat Ház programban? (Levele ide kattintva olvasható – a szerk.) A Tizenhetedik Online 14 óra 49 perckor kézbesítette levelező rendszerével címzettjeinek, akik – mintegy tíz perc, negyed óra eltolódással – már olvashatták is. Elektronikus levélben érkezett soraira Riz Levente polgármester 19 óra 16 perckor postázta szerkesztőségünknek a választ, amit – természetesen –szintén közreadunk.
A történtek kissé meseszerűek, de ami a lényeg: igazak.
A Tizenhetedik Online-nak ez a legfontosabb, illetve szerkesztőségi munka további alapelvei: a gyors és hiteles tájékoztatás.

Tisztelt Németiné Horny Cecília!

Őszintén örülök, hogy az Önkormányzat által elnyert támogatások segítségével sikerül minél élhetőbbé tenni a városközpont lakókörnyezetét.
Az Ön levelében említett program, a szociális célú városrehabilitáció egy újabb jelentős lépés ebben az irányban.

Kérésemre kollégáim kigyűjtötték a nyertes pályázatból, hogy a hat társasház vonatkozásában hol, milyen műszaki megoldással valósul meg az akadálymentesítés, erről az alábbiakban szeretném Önt tájékoztatni. A beruházás során az idősek, mozgásban korlátozottak, babakocsival közlekedők érdekében a liftig történő eljutást akadálymentesítjük.
A 158, 160, 162, 166, 168, szám alatti épületekbe VIMEC A28 típusú mozgássérült személyemelő gép kerül beépítésre (terhelhetősége 300 kg), a lift megközelítése a vonatkozó szabványok szerinti rámpával kerül kialakításra.
A 164. szám alatti épületbe VIMEC V65 típusú lépcsőlift kerül beépítésre.
Valamennyi épület előtt kialakításra kerül (burkolati jel felfestéssel) táblával ellátott mozgáskorlátozott megállóhely.
A kivitelezési munkálatok a hosszas közbeszerzési eljárás miatt várhatóan nyár végén kezdődnek, így joggal bízunk abban, hogy még idén birtokba vehetik az energetikailag, esztétikailag és akadálymentesítés szempontjából is megújult társasházi épületeket.

Köszönöm megértését és bíztató szavait!

Üdvözlettel,

Riz Levente
polgármester

Egyéb kategória