Önkormányzati támogatás a közbiztonság erősítése érdekében

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente polgármester a kormánynál. Krammer György Zsolt rendőrkapitány felügyelete mellett egy bejárató körre elvitte a frissen átadott járművet. Az út során szabálysértés, más rendkívüli esemény nem történt.

Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek közt – 6,5 millió Ft értékű – technikai eszközöket és egy ügyintézői szolgálati gépjárművet adott át Krammer György Zsolt Rákosmente rendőrkapitányának pénteken, január 17-én.
Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. február 24-i ülésen hozott határozata szerint 2011. évben az önkormányzat 20 millió forinttal támogatta a XVII. kerületi Rendőrkapitányságot, melyből 17 millió forintot a rendőri járőrtevékenység intenzitásának növeléséhez, 3 millió forintot eszközfejlesztésre biztosított. Ezen felül a testület a június 23-i ülésén egy szolgálati gépjármű vásárlásához és 2 db laptop beszerzéséhez 3,5 millió forintnyi támogatásról is döntött.
Az átadó ünnepségen a városvezető elmondta: „Rákosmente, mint a Főváros legnagyobb kerülete a bűnelkövetés veszélyeztetettségi mutatóit, statisztikáit nézve az egyik legkevésbé fertőzött városrész. Polgármesterként számomra különösen fontos, hogy minden kerületben élő állampolgár biztonságban éljen itt Rákosmentén, ezért az önkormányzat minden támogatást megad a rend őreinek.”
Az önkormányzati támogatásból egy szolgálati gépjárművet, 2 db laptopot, nagyobb értékű technikai eszközöket – köztük 14 db számítógépet, 6 db lapmonitort, kézi alkoholteszter hálózati töltőt, 4 db iratmegsemmisítőt – és számos a rendőrök munkáját segítő eszközt szereztek be.
A BRFK képviseletében a rendezvényen részt vett, Dr. Kalmár Tamás rendőr alezredes a BRFK Közrendvédelmi Főosztály vezetője és Bodó Bernadett rendőr őrnagy a BRFK hivatalvezetője.

 

Sajtó és Kommunikáció
Rákosmente Önkormányzata

Egyéb kategória