Ferihegyi zaj: A bírósági döntések változásokat hozhatnak

\"\"\"\"\"\"

\"\"

Riz Levente bevezető tájékoztatóját tartja

Lakossági fórumot tartottak tegnap, január 27-én este Rákoshegyen a ferihegyi zajról. A tanácskozást Deák István rákoshegyi ingatlan-tulajdonos javaslatára Riz Levente polgármester kezdeményezte. A környezetvédelmi felügyelőség kivételével minden illetékes hatóság képviselője eljött a tegnapi fórumra. A nagyszámú hallgatóság így első kézből tájékozódhatott arról, miért áll még mindig ott a repülőgépek okozta kellemetlenségek ügye, ahol.
Riz Levente igyekezett minden követ megmozgatni a lakosság érdekében, a válaszokból azonban igazából sok bíztató információ nem csendült ki. Minden szervezet képviselője a legmesszebbmenőkig megértette a helyiek panaszát, biztosította őket, hogy ők az ügy érdekében mindent megtesznek lehetőségeik határain belül, jóllehet még a meglévő jogszabályok alapján sem járnak el mindig következetesen. Valójában az önkormányzat kezdeményezte perek révén várhatóan kialakuló új jogi status hozhat előnyösebb helyzetet a rákoshegyieknek. Feltéve, ha a bíróság úgy dönt, ahogy azt dr. Mód Kristóf, az önkormányzat ügyvédje jelezte a tanácskozáson. E szerint jól áll az ügy. Biztosat azonban csak a nyárom vagy kora ősszel várható ítélet(ek) ismeretében lehet mondani.
A lakossági fórum ezzel együtt hasznos volt. A markánsan és egységesen képviselt jogos lakossági érdek nyomatékos jelzés a döntéshozóknak, jogalkalmazóknak, változtatni kell az utóbbi évek magatartásán.
A Tizenhetedik Online hangképes tudósításából valamennyi jelen volt szervezet álláspontja kitűnik. Rákoshegy – a lakossági hozzászólások mellett – érdekeit Riz Levente polgármester képviselte. Hallgassák meg!    

Egyéb kategória