Mondd, te kit választanál?

Mondd, te kit választanál?

Befújt a drótpostaládámba egy képet az elektronikus vihar.

Nem ismertem a rajta látható csoportból senkit, kivált a legellenszenvesebb alakot, az urat.

Akinek ilyen nagy kereszt van a nyakában, az amúgy is minimum gyanús. Az vagy nem őszinte a vallásosságának megvallásában, vagy túltolja az Istenhit biciklijét. Mintha hivalkodna vele. Noha tudjuk, a hit a legszemélyesebb magánügyünk. Az érzést a szívűnkben hordjuk, nem tesszük ki a kirakatba, hogy mások úgy gondolkodjanak rólunk, mint Istenhívő emberről, közben lehet, hogy nem is vagyok az, csak nem baj, ha mások azt gondolják róla. Hátha olyanokat is közelebb tudok hozni magamhoz, akiknek, ez egyéb taszító emberi tulajdonságaim miatt eszükbe sem jutna.

Kis kutakodás után azonban kiderült, hogy van neve az embernek: Pál Ferenc József. S a fénykép azért érkezett a postafiókomba, hogy felhívják a figyelmet a baloldal Madárdomb-Akadémia telepen induló jelöltjére, akire június 9-én az önkormányzati választáson szavazni is lehet.

Valójában jó, hogy kiderült. Pál Ferenc Józsefről ugyanis eddig semmit nem lehetett tudni. Legfeljebb annyit, hogy próbálkozott már itt a környéken, de az ötös számú választókerületben Szabó Tiborné fideszes induló könyörtelenül elverte. Mondjuk ez nem csoda, hiszen az akkori plakátok szerint olyan ajánlója volt, mint Gy. Németh Erzsébet, aki választáson még soha nem nyert semmi. Demszky főpolgármesterhelyettese is csak azért lehetett, mert az MSZP felültette a magas polcra. Pál Ferenc József sem látta semmi hasznát. Gyanítom, most se fogja.

Most az egyes számú választókerületben arra vállalkozik, hogy M. Tóth Katalint, a több ciklus óta csont nélkül megválasztott, a Hófehérke Óvoda kitűnő intézményvezetőjét akarja maga mögé utasítani. A Hófehérke a kerület egyik legjobb óvodája, nehéz a túljelentkezők közül választani felvételik idején.

Ez a bizalom jele. Azon gyerekek szülei terjesztik a jó hírt, akik kicsinyei ide jártak, s ha lehetne még egyszer óvodába iratkozni, akkor ismét a Hófehérkét választanák csemetéjüknek. Aki pedig simán itt lakik az Akadémián és a Madárdombon, az a Facebook-csoportból jól tudja, hogy Katalin milyen aktív, mennyire naprakészen képviseli az itt élők érdekeit, erejéhez mérten tesz meg mindent a könyék fejlesztéséért. S azzal, hogy a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje garanciát jelent arra, hogy amit Karácsony elvon a kerülettől, azt a kormány visszaadja nekünk. Jó példa a kerületi útfejlesztések folytatásának lehetővé tétele, hogy a sikeresen működő, közkedvelt sportcsarnok megvalósításáról ne is beszéljünk.    

Szóval nagy fába vágja a fejszéjét Pál Ferenc József, ha M. Tóth Katalint akarja legyőzni. Én és a családom a Marabu utcából biztosan nem szavaz a komcsikra, akik csak visszaélnek a bizalommal, lelakják választókörzetüket, fejleszteni eszük ágában sincs.

Kedves Olvasó! Ha mást nem tesz, csak rápillant a két jelölt fényképére, akkor tudja, a helyes választ arra a dalban fogant kérdésre: Mondd, te kit választanál? 

Horváth K. József

Pál Ferenc József
M. Tóth Katalin
Tizenhetedik