Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

A legfrissebb adatok szerint tíz adózóból csupán négy rendelkezik adója 1%-áról. A Kuckó Önkéntes Program (Szintlépés Alapítvány) most arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire aprónak tűnik a felajánlás összege, rengeteget jelent a gyermekotthonban élők számára. A „Nekünk 1% pont elég!” című kezdeményezés célja, hogy plakátok, magazinhirdetések és influencer tartalmak 1%-nyi részletének felhasználásával mutasson rá egy fontos társadalmi üzenetre.

A személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásáról évről-évre rengetegen megfeledkeznek: 10 adózóból mindössze 4 rendelkezik adója 1%-áról valamely fontos társadalmi ügyet támogató, nonprofit szervezet javára. A Kuckó Program és a Szintlépés Alapítvány a „Nekünk 1% pont elég!” című kampányban arra hívja fel a figyelmet, hogy a legapróbb összeg is hatalmas segítség lehet a gyermekotthonban élőknek.

„A kezdeményezés során egyetlenegy százaléknyi részletet használunk fel minden megjelenési felületünkből, hogy megmutassuk az embereknek, tőlük sem várunk többet ennél. Nekünk 1% is pont elég ahhoz, hogy élményprogramokkal, rendszeres sportolási lehetőséggel, tanulást segítő foglalkozásokkal, terápiával, vagy éppen étel- és ruhaadományokkal tegyük teljesebbé a gyermekotthonokban élők mindennapjait” – hangsúlyozta Strényi Veronika, a Kuckó Önkéntes Program alapítója.

Az üzenet leglátványosabban a budai alsó rakparton kihelyezett hófehér óriásplakáton érvényesül. Az 1%-nyi részlet szabad szemmel szinte nem is látható, a médiafelületről készített fotók viszont annál egyértelműbben szemléltetik a kezdeményezés lényegét.

„Egy alapítvány életében már az is hatalmas dolog, ha óriásplakáton hirdethet. Annak, hogy egy ilyen presztízsértékű felületnek csak egy parányi részletét használjuk ki, fontos üzenetértéke van: azt szeretnénk átadni az embereknek az óriásplakáton elrejtett felhívással, hogy sokszor pont az olyan apró részletek jelentik a legtöbbet, mint az 1% felajánlása” – tette hozzá Csanda Gergely, a Szintlépés Alapítvány elnöke.

A kezdeményezéshez népszerű influencerek is csatlakoztak, és felajánlották Instagram storyjuk 1%-át a jó ügy számára. A Kuckó Önkéntes Program támogatására buzdító aprócska üzenetet többek között Péter-Szabó Szilvi, Tokár Tomi, Viszkok Fruzsi, Lenzsér Olivér, Nico, Tóth Dávid és Karola is megosztotta a saját felületein.

Idén az 1+1%-os nyilatkozat benyújtásának határideje május 21-ére esik. A Kuckó Önkéntes Program és a Szintlépés Alapítvány munkájáról, illetve az 1% felajánlásról további részletek az alapítvány hivatalos weboldalán találhatóak.

A Szintlépés Alapítványról:

A Szintlépés Alapítvány célja, hogy jobbá tegye a gyermekotthonok lakóinak életét.

Élményeken, odafigyelésen, illetve a társadalmi érzékenyítésen és edukáción keresztül esélyt adjon a

gyermekeknek egy boldogabb gyermekkorra és egy teljesértékű felnőttkorra.

Magyarországon sajnos kevesen ismerik a gyermekotthonokban uralkodó

körülményeket, de a munkánk során nap mint nap tapasztaljuk, hogy egyre többen

szeretnének tenni az általunk képviselt célokért, így hisszük, hogy közös erővel tudunk

érdemben változtatni a dolgokon.

Adószám: 18911053-1-41

Honlap: https://www.szintlepes.hu/

A Kuckó Önkéntes Programról:

A Szintlépés Alapítvány a Kuckó Önkéntes Programján keresztül van jelen a

gyermekotthonban élők mindennapjaiban.

Az állami gondoskodásban felnővő piciknek a legfontosabbak hiányoznak ahhoz, hogy

erős és önmagukról gondoskodni képes felnőttekké váljanak: az egyéni figyelem és

fejlesztés lehetősége.

Az önkéntes alapon működő program lényege, hogy személyre szabottan teljesítse a

gyermekotthonban élők vágyait. Tevékenységük széleskörű: az élmények, a szabadidős

programok, a tanulást segítő foglalkozások, a sportolás, a fodrászat, a közös

ünneplések és főzések, az étkeztetés és a ruháztatás, de a gyermekvédelmi szakemberek díjazása is mind-mind beletartoznak.

Tizenhetedik