Hírek a támogatott képzésekről a Vigyázóban

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az első végzős csoport a bizonyítvánnyal

2011. január végén elkezdődtek a Vigyázó Sándor Művelődési Ház TÁMOP 3.2.3.-09/1-KMR-2009-0005 „Felnőttképzés Rákosmentén” elnevezésű projektjének keretében szervezett díjtalan képzések.
Az azóta eltelt 4,5 hónapban 40 fő kezdte meg tanulmányait a Vigyázó Sándor Művelődési Ház padsoraiban, bizonyos képzéseken már a bizonyítványosztásra is sor került. A résztvevők számára ingyenes tanulástechnikai- és önmenedzsment-tréninget, angol alapfokú nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot, számítástechnikai képzést, valamint ősztől PR ügyintéző tanfolyamot nyújt az intézmény. A részvevők hamarosan nekifutnak az angol nyelvvizsgának is, hogy ezzel is növeljék esélyeiket a majdani elhelyezkedéskor. A tanuló kismamákat a képzések ideje alatt gyermekfelügyelettel segíti a projekt, mely nagy segítség a gyermeküket erre az időre elhelyezni nem tudó édesanyáknak. A képzésben részt vevők díjtalanul kapják meg az oktatásukhoz szükséges tananyagot, tankönyvet, ezzel is segítve az egyenlő esélyekhez való jutást. 
A tanuló felnőttek számára a Vigyázó honlapján HelpDesk tanulást segítő interaktív weboldal is rendelkezésre áll, ahol választ kaphatnak közérdekű tanulmányi kérdéseikre, megtalálhatják a tanulmányaikhoz, képzésükhöz szükséges kiegészítő információkat, valamint tananyagot tölthetnek le.
Íme néhány vélemény a képzésekről a teljesség igénye nélkül:
„Én minden alkalommal örülök, hogy „iskolába” jöhetek, nagyon szívesen tanulok. Az agyamnak ez egy rég elfelejtett kihívás. Nem mellesleg kedvelem a csoportunk sokszínűségét és azt, hogy mindenki vevő a humorra. Így pillanatok alatt eltelik a délelőtt.”
„Szeretem azokat a napokat, amikor jönnöm kell az órákra. Itt feltöltődöm és nyitottan szívom magamba az új és új információkat.”
„Mindig jó kedvvel indulok el, és érkezem is az órákra. A Tanulástechnika tréningeken, és az informatika órákon szerzett tapasztalatokat tudtam/tudom a leginkább hasznosítani.”
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósul meg.
Vigyázó sajtó
Egyéb kategória