Rekordszámú látogató járt a kőbányai prevenciós rendezvényen

Rekordszámú látogató járt a kőbányai prevenciós rendezvényen

Budapest, 2023. október 4. – Az Egészségváros, Richter Gedeon Nyrt. által szervezett egészségtudatosságot népszerűsítő programsorozat, Kőbányán járt, ahol a résztvevők aktivitásával 13.625.000 forintot gyűjtöttek össze a Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet javára. A gyűjtött adományokból az intézmény egy ultrahang készülék beszerzését tervezi.

A Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadománnyal, valamint a Kőbányai Önkormányzat szintén 3.500.000 forintos támogatásával, a helyi közösség aktív részvételének és a rekordszámú látogatónak köszönhetően a végösszeg 17.125.000 forintra nőtt.

A Budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója, Dr. Óváry Csaba így méltatta a támogatást: „Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki részt vett ebben a rendkívül fontos eseményben, és aktivitásával hozzájárult a kórházunk számára fontos adomány összegyűjtéséhez. Az egészségtudatosság, a prevenció és a korai diagnosztika kritikus fontosságú területek, melyek mindegyike hozzájárulhat közösségünk egészségének megőrzéséhez és javításához. Ezt Kőbánya megértette, hiszen rekordszámmal jelentek meg az eseményen, ami inspiráló és reményt keltő kórházunk közösségének. Az itt összegyűjtött összeggel egy, a kórházunk számára kiváló lehetőségeket nyújtó ultrahang készüléket tudunk majd beszerezni, mellyel tovább emelhetjük a betegellátás színvonalát.

Hálával tartozunk mindazoknak, akik szombaton velünk voltak, támogatták ezt a kezdeményezést, és akik hisznek abban, hogy közösen, összefogással tehetjük még jobbá, még hatékonyabbá és még korszerűbbé az egészségügyi ellátást közösségünkben. Köszönjük Kőbányának, a Richternek és mindenkinek, aki részt vett e napon!”

A rendezvény alatt 22 ingyenes szűrővizsgálaton és tanácsadáson vehettek részt a látogatók, és előadásokat hallgathattak az egészségtudatos életmód kialakításáról és a betegségek megelőzéséről. Az Egészségváros programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatos életmód és a szűrővizsgálatok fontosságára, hozzájárulva ezzel a helyi közösségek egészségének megőrzéséhez és fejlesztéséhez

Tizenhetedik