Új gazdasági vezetővel erősíti csapatát a Bajcsy Kórház

Új gazdasági vezetővel erősíti csapatát a Bajcsy Kórház

Kertész Mártával, a magyar kórházügy egyik meghatározó gazdasági szakemberével erősíti vezetői csapatát a Bajcsy-Zsilinszky Kórház. A szakember 2022. augusztus 8. napjától a dr. Óváry Csaba PhD által irányított intézmény gazdasági vezetője. Az egészségügyi, biztosítási és közigazgatási szakközgazdász több mint két évtizeden keresztül volt a Keszthelyi Kórház és egy évtizeden keresztül a Szent András Reumakórház gazdasági igazgatója.

„Óriási kihívás a magyar egészségügyben ilyen szerteágazó szerepet betöltő fővárosi intézmény gazdasági vezetői feladatait ellátni. Ehhez nemcsak a kórházak és szakrendelők gazdálkodását kell készség szinten ismerni, hanem olyan évtizedes tapasztalatokat is fel kell használni a siker érdekében, amelyet korábbi intézményeimben a költséghatékony és eredményes gazdálkodás megteremtése érdekében mutattunk fel. A Bajcsy Kórház különösen vonzó számomra, hiszen regionális szerepünk, szakmai tevékenységünk széles köre, betegeink száma és költségvetésünk néhány megyei kórháznál is nagyobb méretet sugallnak, közel évszázados múltunkra és szakmai igényességünkre pedig minden munkatársunk büszke lehet” – nyilatkozta az új gazdasági vezető.

Kertész Márta

Kertész Márta egészségügyi karrierjét laboratóriumi asszisztensként kezdte, 1980-ban laboratóriumi, asszisztensi, 1983-ban citológiai asszisztensi képesítést szerzett. Hosszabb külföldi vezető asszisztensi munkáját követően 1997-ben végezte el a Pénzügyi és Számviteli Főiskola számvitel szakát, 1999-ben lett a Keszthelyi Kórház kontrolling osztályvezetője, majd 2001-től gazdasági igazgatója. A Budapesti Corvinus Egyetemen közigazgatási szakközgazdász (2007), biztosítási szakközgazdásu (2010) és egészségügyi menedzsment szakközgazdász (2011) diplomát szerzett. Mérlegképes könyvelő, EU-s pályázati szakértő.

Az új gazdasági vezető az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE), valamint a Magyar Egészségügyi Menedzsment Klub (MEMK) Felügyelő Bizottságának elnöke.

Tizenhetedik