A választóátverő gyurcsányista Szilágyi György támogatókért kalapoz

A választóátverő gyurcsányista Szilágyi György támogatókért kalapoz

Fotó: MTI

A XVII. kerületben összemelegedett a Jobbik és a Momentum. Ha tetszik az egykori jobbszél, meg a DK-s szélsőbal ifjúsági tagozata. Következmény, a Momentum lemondott a jobbikos jelölt, Szilágyi György javára, aki Jakab Péter pártbéli jobbkeze.

Szilágyi természetesen egy hajszállal sem jobb Jakabnál, sőt! Legfeljebb nagyotmondásban és képmutatásban veheti föl vele a versenyt. Anno azt a Gyurcsányt nevezete például »hibbant Nérónak«, akinek most megsokszorozott energiával nyalogatja fényesre a – talpát. Ugyanúgy ferdít, félrevezet, becsap, mint a Böszme. Legutóbb éppen rendkívüli szigorításokat tartalmazó pedofil-törvénnyel összefüggésben volt szíves sunyi megjegyzést tenni a keményítést kezdeményező a kormányra. Imígyen: „Megszüntetjük azt a gyakorlatot, hogy bűnözőket és pedofilokat véd és próbál kihúzni a jogos büntetés alól a kormány csak azért, mert fideszesek.” Ez ugye úgy hazugság, ahogy van. A kormány ugyanis, nem húz ki senkit semmilyen büntetés alól, semmilyen okból. Még akkor sem, ha fideszes. Szilágyi valószínűleg a Kaleta-ügyre gondolt. A nagykövet egyébként sem volt fideszes, Medgyessy és Gyurcsány kormányában is karrierdiplomataként szolgált. A pedofil képeknek a laptopján való rejtegetése miatt nem a kormány, hanem akinek dolga, a bíróság ítélte el, valóban nagyon enyhe pénzbírság kiszabásával. Ha a kormányon múlna, akkor „ötször ilyen súlyos büntetést” kapna, hangsúlyozta a miniszterelnök. Éppen azért szigorítanak most a törvényen, hogy gyermekeink védelmében a pedofiloknak is épp olyan súlyos büntetéseket lehessen kiszabni, mint a gyilkosoknak.

Mindezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem, a Szilágyi-félék még akkor sem képesek egyenesen szolgálni a jó ügyet, ha egyébként ők is támogatják a törvénytervezetet. Szilágyinak az áhított hatalom reményében ilyenkor is jobban esik rúgni egyet a kormányon, hogy mórikálja magát Gyurcsány és Jakab előtt, mint ténylegesen az emberek érdekében cselekedni.

Ebben egyébként nagy gyakorlata van a jobbikos képviselőnek. Állítólagos Fradi-drukkerként a  90-es években a hírhedt 2-es szektor huligáncsoportjainak tagjaként azon mesterkedett, hogy erőszakos helyzetek provokálásával elriassza a valódi fradista szurkolókat csapatuk biztatásától a stadionjukból.

És lám, mit dobott frissiben az élet? Alighogy lemondott javára a momentumos képviselő a XVII. kerületi előválasztásra, Szilágyi máris bemutatta, mennyire érdemtelen a rákosmentiek szavazatára. Néhány éve ugyanis sikerült elintézni, hogy a kerületben a Budapesti Közlekedési Központnak legyen egy ügyfélközpontja, ahol jegyeket, bérleteket lehet venni. Karácsony Gergely azonban hipp-hopp megszüntette ezt is és az Örsön lévő bérletpénztárat is. A városrész polgármestere, Horváth Tamás és országgyűlési képviselője, Dunai Mónika hiába győzködte Karácsonyt lakosságellenes intézkedése visszavonására, nem jártak sikerrel. Szilágyi György viszont meg sem mukkant az ügyben, ergo meg sem kísérelte latba vetni befolyását az ügy elintézése érdekében. Ugyanakkor a Facebook oldalán nem győz kalapozni a támogató szavazatokért. (Szintén nem tett egyébként egy lépést sem Gy. Németh Erzsébet főpolgármestere-helyettes sem, aki több tíz éve XVII. kerületi lakos.)

Napnál világosabb, hogy a szavazó csettint, ha egy ilyen gyurcsányista, választóátverő jobbikos kalapozik náluk a jóindulatért.

Kapja azt, amit megérdemel!

Horváth K. József

Tizenhetedik