Felépül az első Makovecz-templom Budapesten

Minden jó, ha a vége jó, így év vége felé közeledve pedig különösen. Egy friss kormánydöntésnek köszönhetően ugyanis elkészülhet Budapest első Makovecz-temploma Rákoskerten, a Tiszaörs utcában.
Dunai Mónika, a XVII. és a X. kerület országgyűlési képviselőjének szorgalmazása nyomán a kormány a napokban megítélte azt az egymilliárd forintos kiegészítő támogatást, amely szükséges az egyes szerkezeti elemeiben már elkészült létesítmény befejezéséhez. A döntésről hivatalos tájékoztatást küldő Nagy János államtitkár szerint is fantasztikus épület lesz. Mint
Facebook-bejegyzésében a képviselőasszony jelezte, még három hete sincs, hogy az Országházban tárgyaltak a templom befejezéséhez szükséges pénz odaítéléséről Orbán Viktor miniszterelnökkel, s örvendetes, hogy a kormánydöntés már meg is született.
A templom alapkőletételére még Makovecz Imre életében került sor 2009-ben. Az eseményen a mester személyesen is részt vett. A templom megtervezésében Makovecz Imre maga is közreműködött. A létesítmény mintegy 800 négyzetméter alapterületű templomtérrel, hitéleti közösségi helyiségekkel, urnatemetésre alkalmas altemplommal, lelkészi lakással, harangtoronnyal rendelkező szakrális épület lesz. Magaslaton áll, így városképi jelentősége is kiemelkedő.
A jövőre már tető alá kerülő létesítmény megépülésével teljesül a helyi polgárok sok évtizedes lelki igénye, továbbá Budapest és a XVII. kerület gyarapodik egy idegenforgalmi szempontból is jelentős Makovecz-alkotással.
A Budapest-Rákoscsabai Református Egyházközség új lelki otthona várhatóan 2021 első felében nyitja meg kapuját.

Egyéb kategória