Konferencia a Bajcsyban a szülészeti-nőgyógyászati ellátás fejlődéséről

Dr. Széchenyi István osztályveztető-főorvos előadás közben

Immár hagyományosan tudományos konferenciát rendeztek a Magyar Tudomány Napja alkalmából A szülészeti-nőgyógyászati ellátás fejlődése a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban: új módszerek, új eredmények címmel.
A Magyar Tudomány Ünnepe, a Magyar Tudományos Akadémia által 16 éve minden év novemberében megrendezett országos és határon túli programsorozat. Az esemény hagyományosan egy központi gondolat köré szerveződik, amely közös szempontként érvényesül a rendezvény témaválasztásaiban és előadásaiban.
A 2019. évi Magyar Tudomány Ünnepének mottója az "Értékteremtő tudomány". Ennek szellemében a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet által rendezett konferencián hat előadást láthattak-hallhattak az intézet elismert orvosaitól, ill. külső előadótól. Az előadások vezérfonala a meghirdetett tematika szerint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Szülészeti – Nőgyógyászati Osztályának új módszerei és azok eredményei bemutatása volt.
A tudományos ülésre az intézet valamennyi dolgozója mellett meghívták az egészségügy vezetőit, házi orvosokat, védőnőket és az együttműködő partnereket.
Dr. Bodnár Attila főigazgató beszédében külön hangsúlyozta a tudás megszerzésének, alkalmazásának és továbbadásának fontosságát. Ez a hármas maradandó értéket képvisel az intézet életében.

Egyéb kategória