A halálozás 35 százalékkal csökkent a Bajcsy Kórházban

Dr. Bodnár Attila

Jó hírt hozott a posta: továbbra is dr. Bodnár Attila a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója. Szakértelmében, kórházvezetői képességében, nem utolsó sorban betegcentrikusságában, emberszeretetében eddig sem kételkedett senki, ám az állására kiírt pályázatnak eleget kellett tenni. A versenyben aztán kiderült, nincs senki, aki jobban irányítaná a jövőben Rákosmente, Kőbánya és több agglomerációs település – összesen mintegy kétmillió ember – számára is egészségügyi szolgáltatást biztosító Bajcsy Kórház vezetését nála.
Személye Kőbánya és Rákosmente számára egyaránt fontos. A X. kerület ugyanis új szakrendelőt kap az kórház területén, Rákosmente pedig végre eljuthat oda, hogy kibővül a kerület egészségügyi ellátásának centruma. A XVII. kerületiek azért is bizakodhatnak a húsz éves huzavona után végre elkészülő gyors fejlesztésben, mert a tervek elkészítése során már nem merülhet fel olyan akadály, mint korábban.
Előzőleg ugyanis emeletráépítéssel akarták megoldani a szakrendelő bővítését, ám ez esetben egy évre be kellett volna zárni az intézményt. Dunai Mónika országgyűlési képviselő és Horváth Tamás polgármester közreműködése révén azonban változott a terv. Dr. Fenke Ferenc, a Ferihegyi úti szakrendelő vezető főorvosa nemrég tette közzé az új létesítmény makettjét, amelyen látszik, hogy a jelenlegi épület új szárnyat kap, így nem kell egyetlen napra sem leállni az ellátással az új rész elkészültééig. A fejlesztés szakmai megalapozásában pedig dr. Bodnár Attila is tevékenyen részt vett.
A Bajcsy egyébként nemrégiben több mint félmilliárd forint fejlesztési forráshoz jutott az Egészséges Budapest Programban. A kórházban húsz éve kezdte meg működését a szívkatéteres labor, amely október elején csúcstechnológiájú speciális röntgenkészüléket helyezhetett üzembe a támogatásból. Évente kétezer szívkatéteres beavatkozást és több mint kilencszáz perifériás érkatéteres eljárást végeznek itt. Az elmúlt időszakban 35 százalékkal nőtt az intézményben ellátott infarktusos betegek száma, a kórházi halálozás ezzel egyidejűleg 34 százalékkal csökkent a főigazgató tájékoztatása szerint.


Egyéb kategória