Gy. Németh-böffenet a kampányújságban

Dr. Fenke Ferenc

Dr. Fenke Ferenc önkormányzati képviselő, a Szakrendelő vezetője, urológus főorvos írása (katt ide) az ellenzék kampánykiadványáról. Érdemes elolvasni!

Gy. Németh újratöltve avagy A magyar beteg (121.)

Szeptember elején történt kampány-kiruccanásunk összefoglalója Gy. Németh Erzsébet avagy A magyar beteg (120.) c. bejegyzésemben olvasható (l. ott) katt ide. Átmenetileg úgy tűnt, hogy a XVII. kerületi össz-ellenzéki polgármester-jelölt a Ferihegyi úti Szakrendelő felújítási terveinek ismertetése kapcsán megértette, hogy mit mondok. Nem így történt, jelölt asszony – mint kiderült – nem értette meg. Ugyanakkor, ugyanott, K. Gergely főpolgármester-aspiráns és a területileg illetékes ellenzéki egyéni képviselőjelöltek társaságában megbeszéltük – és erről informális megállapodás született –, hogy a kampány során nem nyúlunk egymás pocskondiázásának eszközéhez, tehát a “gentlemen’s agreement” elvéhez tartjuk magunkat. Mindez működött is – egészen a tegnapi napig. Ekkor ugyanis az ellenünk egyesült ellenzék előre megfontolt szándékkal, mindenkire (többek között tragikusan fiatalon elhunyt polgármesterünk emlékére) való tekintet nélkül, különös kegyetlenséggel szórta tele a kerületi postaládákat egy 8 (azaz nyolc) oldalas, időszaki kiadványnak titulált, műfaját tekintve a politikai publicisztika legsötétebb korszakait idéző „újsággal”… és ez volt az a momentum, amikor az egyesült ellenzék – felrúgván megegyezést, etikát és a “noblesse oblige” számomra mindeddig kötelező, általuk félresöpört gyakorlatát – felszabadított a visszafogottság ígérete alól.
A kiadványon egymáshoz szokatlan közelségben (nyilván, nem mernek egymástól távol állni) K. Gergely és Gy. Németh jelöltek láthatók, felettük a sokat mondó “VEGYÜK VISSZA BUDAPESTET” felirat. Az “újság” fellapozásához minimum nagykorú és/vagy rendőrségi felügyelet ajánlott, ugyanis amint kinyitjuk és beleolvasunk, mint görényodúból a bűz áramlik belőle a közéleti horror és a politikai pornográfia ahhoz hasonló elegye, amilyen maga a Momentum – DK– MSzP – Párbeszéd – LMP koalíció (nota bene: hová lett a címlapról a Jobbik?). Első rettenetünkből felocsúdván, majd belelapozván a kiadvány belsejébe találunk egy K. Gergellyel készült, abszolút elfogulatlan/objektív/haladó interjút, melynek keretében a nagy Ő megnyugtat afelől, hogy “…visszaadunk abból, amit a Fidesz helytartói elvettek a budapestiektől”… mármint Ők, a horror-koalíció visszaadnak nekem abból, amit én elvettem tőlük…
Kellő visszafogottságot tanúsítva lássuk be: az ígéret gyakorlati és elméleti tartalma egyaránt sajátos…, mint ahogy az is, amit K. Gergely, mint a városrendezés, az egészségügy és az ezotéria felkent professzora ekként nyilvánít ki: “…amíg nincs minden kerületben CT, addig az én városomban új stadion nem épül…” Iménti passzusnál kéretik nem elképedni „az én városom” kifejezésnél, ugyanis ennél sokkal izgalmasabb az a leplezetlen tájékozatlanság, ami egy CT (és egyéb egészségügyi objektum, eszköz és/vagy létesítmény) telepítésének területi szervezési, költséghatékonysági és működtetési feltételeit illeti. K. Gergely ismételt orbitális blöffjének lehettünk tehát elszenvedői. De: ne ragadjunk le e nagyszerű ember lódításainak tömkelegénél, hisz’ következik a kiadvány – talán még mulatságosabb – Gy. Németh E. interjúval súlyosbított oldala. Jelöltünk ezen a két hasábon hosszasan és megnyerő módon taglalja saját hasonlíthatatlan erényeit és reprodukálhatatlan ígéreteit. Elérkeztünk viszont a kiadvány “punctum saliens”-nek minősülő, szürke-fehér-vörös betűkkel ellátott, minden szempontból figyelemre méltó bejegyzéséhez. Az a tény, hogy annak szerzőjét fel nem tüntető írás közvetlenül Gy. Németh fotója alatt található, joggal engedi a feltételezést, miszerint a polgármester-jelölt műve, amennyiben pedig nem az, kizárólag az Ő jóváhagyásával jelenhetett meg. Az írás címe: „DILETTÁNS ALPOLGÁRMESTER AZ ÚJ FIDESZES JELÖLT”.
Namármost: azon túl, hogy fenti cím bizonyos értelemben kimeríti a becsületsértés tényállását, különösebb levéltári kutakodást mellőzve megállapítható, hogy a mű önmagában egy végtelenített hazugságáradat. Ami pedig igazán megfogott, az az ismételten magával ragadó, sistergő provincializmus és mélységes tudatlanság, mellyel Gy. Németh – minek utána több alkalommal elmagyaráztam Neki, hogy a XVII. kerületi Szakrendelő NEM AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONA és azt NEM IS AZ ÖNKORMÁNYZAT MŰKÖDTETI, ergo a felújítás késlekedéséért sem okolható – szóvá teszi, hogy „nagyon ráférne a felújítás és a bővítés (…) amelynek vezetője egyébként fideszes önkormányzati képviselő.” Ezúttal tekintsünk el attól az apró és elhanyagolható részletkérdéstől – melyről, mint kiderült, sikertelenül igyekeztem jelölt asszonyt korábban felvilágosítani – miszerint nem fideszes, hanem KDNP-s alelnök/képviselő/frakcióvezető vagyok.
Záró szösszenetként viszont foglalkoznunk szükséges az ellenzéki bagázs által felvezetett és Gy. Németh által írt és/vagy jóváhagyott „Dilettáns alpolgármester…” iniciáléval ellátott böffenettel.
Tisztelt polgármester-jelölt asszony!  Belátom, hogy nem feltétlenül kellemes, sőt, embert próbáló feladat, de amennyiben DK-s, momentumos, meg ki tudja milyenes jelöltként valódi, autentikus, echte, tőről metszett dilettánst szeretne látni, kérem, nézzen a tükörbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéb kategória