Tekecsapat világkupa, Blansko (Csehország)

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A bajnokcsapatok számára rendezett Csapat Világkupát az elmúlt héten a csehországi Blansko városában rendezték. Az eseményen 14 ország 23 női és férfi csapata vett részt. Magyarországról a két bajnok, a Rákoshegyi VSE női és a ZTK-FMVas férfi csapata szerepelt.
A selejtezőben a rákoshegyiek közül Harcos Ágnes kezdett és 517 fát ütött. Másodikként Bogoly Andrea következett, ő 547 fát ért el. Harmadik gurítónk Tóbiás Anett fantasztikus 591 fát ütött. A selejtező első napjának végén a sérüléssel bajlódó Sáfrány Anita 535 fát ütött. Ekkor nagyjából 40 fára voltunk az elődöntőt érő 4. helytől. Másnap Tóth Katalin 577 fát ütve tovább csökkentette a hátrányt, mindössze 24 fára volt a csapat a továbbjutó helytől. Rózsa-Drajkó Gabriella volt a befejező ember, és noha 30 gurítással a vége előtt már csak 2 fa volt a mínusz, de végül nem sikerült jól a befejezés, így az ötödik helyet szerezték meg a mieink.

Méhész Anita, a csapat egyik világklasszisa a nyáron eligazolt Romániába, míg szintén kiesett a világbajnok és hamarosan újra anyai örömök elé néző Fegyveres Petra, s noha sikerült leigazolni a sokszoros válogatott, rutinos Bogoly Andreát, de még a forma nem volt az igazi, így ezúttal nem sikerült a dobogóra állni.

Hamarosan viszont folytatódik a nemzetközi szereplés, hiszen idén is indul a Bajnokok Ligájában a Rákoshegy, így a lányok újra bizonyíthatnak. Folytatódik a magyar bajnokság is, ahol nehéz mérkőzések elé néznek a lányok, de amennyiben sikerül ezeket megfelelően abszolválni, akkor újra szép sikerek elé nézhetünk.

 

Rózsa Balázs

Rákoshegyi VSE

Egyéb kategória