Családi nap a Hófehérkében

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

\"\"

Benkóné Ütő Zsófia, az óvodaszék egyik képviselője a Köszönet díjjal

A 13. Családi napot tartották meg szeptember 24-én az Akadémia-újtelepi Hófehérke óvodában. Az immár hagyományosan megrendezésre kerülő programon szülők és gyerekek együtt tölthették az időt, ami nagyban segíti a közösség erősödését, az együvé tartozás érzését.
Mint Riz Levente polgármester is elmondta köszöntőjében, hogy legfontosabb érzése ezen a napon: jó itt lenni, ami egy éltérzés. Ehhez pedig az óvoda biztosítja a közösségi teret. Az óvoda pedig nemcsak azért van, hogy leadjuk a gyereket, hanem azért is, hogy ott együtt is legyünk. Az önkormányzat a maga részéről igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy az intézmény minél komfortosabb legyen a gyerekek számára. Így a múlt év óta megváltoztak a burkolatok, ezért ma már a gyerekek tudnak az udvaron kismotorral is közlekedni. A tervek szerint pedig a szomszédos téren építenek egy felnőtt játszóteret is, azaz egy szabadtéri kondiparkot. Így amíg a gyerekek az óvodában vannak, a felnőttek is jól és hasznosan tudják majd tölteni az időt.
Az esemény alkalmával került sor immár szép hagyományként az idei Köszönet-díj átadására, melynek boldog tulajdonosa Benkóné Ütő Zsófia, az óvodaszék egyik képviselője lett. Ez alkalommal is Mecseki Hargita kerületi szobrászművész alkotása ez az elismerés, ami Máriát és a kis Jézust ábrázolja. 
Rőtler István újságíró, publicista özvegye, Ildikó ez év tavaszán kereste meg az óvodát azzal az elhatározásával, hogy néhai férje bohócgyűjteményét nekik ajándékozza. Ezt a nagylelkű gesztust a családi nap nyilvánossága előtt köszönte meg az óvoda az özvegynek.
Magas rangú állami kitüntetést, Brunszvik Teréz díjat kapott ez év tavaszán Hermanné Eger Márta, az óvoda dolgozója. A családi nap alkalmából a helyi kollektíva Mecseki Hargita egy szép grafikájával fejezte ki elismerését.
Az ünnepi műsorban Bodó Anikó, az óvoda egykori látogatója népdalokkal, Bútor Zsófia és táncpartnere, Pop Vlad pedig táncprodukcióval szórakoztatta a megjelenteket.     

Egyéb kategória