Zöldhályog mérés az optikák közül csak itt a kerületben

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

’Úgy vigyázz rá, mint a szemed fényére!’ – ki ne hallotta volna már ezt a mondást, amikor valami nagyon fontosat bíznak rá. De vajon a legfontosabbra, a szemünk fényére valóban úgy vigyázunk-e, ahogy ildomos, ahogy a legdrágább kincsre kell.
Ebben a kérdésben tud nekünk Takács Rita segítséget nyújtani, aki egy igen ritka, igényes mesterség magas szintű művelője: optometrista-kontaktológus. Diplomáját a Semmelweis Egyetemen szerezte, mely a szem teljes körű vizsgálatára, szemdiagnosztika felállítására képesíti. A szakmában eltöltött 22 éves tapasztalatának köszönhetően pedig, ha az általa feltárt problémák szemüveg, kontaktlencse használatán kívül további kezelést is igényelnek, megfelelő szakemberhez tudja irányítani az érintetteket. A Strázsa hegyen lévő Napocska Optikában a hét minden napján végez szemvizsgálatot, amit még azok is igénybe vehetnek, akiknek ideje ezt csak szombaton engedi. Ez a vizsgálat teljeskörű, s magában foglalja a látásvizsgálatot, a kompjuteres dioptriamérést, a szürkehályog állapotmérést. A zöldhályog méréséhez a kerületben egyedül itt áll rendelkezésre megfelelő műszer. S ha a szemvizsgálat eredményei azt igazolják, hogy valamilyen látásjavító eszközre van szükség, helyben teljes körű kiszolgálás kapható az üzlet szakképzett személyzetének segítségével. A keret kiválasztásától a lencsék becsiszolásán át a komplett szemüveg elkészítéséig minden művelet egyedileg, teljesen személyre szabottan történik. A már meglévő szemüvegek, keretek helyben történő javítását is vállalják, s csak az egészen speciális forrasztást igénylő esetekben van szükség külső javítóműhely igénybevételére. Az is előfordulhat, hogy valakinek már van egy régebbi vagy máshol vásárolt kerete, amelybe lencsét szeretne tetetni. Ha a szemvizsgálatot itt az üzletben végzik el, a keret állapotától függően ez esetben is vállalják a lencse becsiszolását.
Egy évig teljesen ingyenesen szervizelik és javítják az üzletben vásárolt és készített szemüvegeket, a máshonnan származókat pedig bármeddig, térítés ellenében.
S hogy nagy valószínűséggel kik találhatnak itt maguknak megfelelő szemüvegkeretet? Minden korosztály a kb. 12 hónapos kisbabáktól kezdve a nyugdíjasokig nemre, ízlésre való tekintet nélkül, az aktuális trendnek is megfelelően. A mindössze néhány ezer forintba kerülő kerettől kezdve a Swarovski kristállyal kirakottig, a legjobb minőségű francia keretekig – melyek a fővárosban ezen kívül még csak a Váci utcában kaphatóak – mindenki ízlése és anyagi lehetőségei szerint válogathat. Sőt, kapható huszonkét karátos arannyal bevont keret is! Természetesen célszerű figyelemmel kísérni az üzlet akcióit is, hiszen a folyamatos árengedmények valamennyi termékre és szolgáltatásra vonatkoznak, s időről időre változnak. Minden szükséges kiegészítő is beszerezhető helyben, úgy mint a különféle tokok, tisztítófolyadékok, törlőkendők, polaroid klipek, szemüvegláncok és zsinórok. A praktikus és ma egyre elterjedtebb kontaktlencsét viselők sem szorulnak hátrányos helyzetbe.
Az ő esetükben is személyre szabott a kiszolgálás: segítenek a megfelelő lencse és ápolószer kiválasztásában, megtanítják használatát és kezelését, s folyamatos ellenőrzés mellett figyelemmel kísérik, hogyan fekszik a lencse a szemen. Árusítanak egyebek között olyan műkönnyet is, amely kifejezetten a kontaktlencsét viselők számára ajánlott. Rákosmente lakóinak nagy könnyebbséget jelenthet az is, hogy a Napocska Optikába magánrendelés keretei között teljes körű szemészeti vizsgálatra hozhatják a szülők gyermekeiket négy éves kortól. Ez a vizsgálat magában foglalja a dioptriamérést, a szemfenék-vizsgálatot, a térlátás és színlátás vizsgálatát, valamint szükség esetén a pupillatágítást is.
A rendelésre előzetesen telefonon időpontot kell kérni, melyre a várakozási idő általában két hét. De amennyiben közben lemondás történik, a sorban következő lép a helyébe. A rendelést minden héten szerdán tartja dr. Kis Gál Irisz gyermekszemész, azonban igény esetén rendel csütörtökön is. A Napocska Optika elérhetőségei: 1171 Bp., Berky Lili u. 54. Telefon: (20)265-2-182,  web: www.napocska-optika.com  Nyitva tartás: hétfő és csütörtök: 10:00 – 1800, kedd, szerda, péntek 10:00 – 20:00, szombat: 10:00 – 14:00 Tömegközlekedéssel megközelíthető Rákoskeresztúr városközponttól a 97E vagy 202E busszal, a Kucorgó téri megállóig, az új kerékpárúttal párhuzamos üzletsoron a 3. üzlet.
Egészségpénztári és Szép kártya (szabadidő) elfogadás.
Kövesse őket a Facebookon, like-olja.

Egyéb kategória