A Bartók zeneiskolába került a felajánlott pianínó

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A felajánló Korbán Edit: jó helyre került a pianínó

\"\"

Ézsiás Dorka szólaltatta meg a hangszert

\"\"

Köszönetnyilvánítás az adományért

Egy jó állapotú, szép pianínót ajánlott fel a közösség számára Korbán Edit kerületi lakos a novemberi Közmeghallgatáson. Az volt a kívánsága, hogy a kerületben a legjobb helyre kerüljön, ahol a legtöbbek számára segítheti a zenei ismeretek megszerzését, fejlesztését.
A pianínó így került a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolába. Az ünnepélyes átadót ma délelőtt tartották az intézményben. Riz Levente polgármester az átadáson köszönetet mondott a felajánlónak, s elmondta, az iskolában több, mint ezer diák tanul zenét. Így jobb helyre nem is kerülhetett volna.
A zongorát Ézsiás Dorka, a kerületi zongoraverseny kiemelkedő szereplője vette birtokba, s játszott el rajta egy szép kompozíciót.
Dr. Fekete Ildikó, a KLIK kerületi igazgatója is köszönetet mondott a felajánlásért. Utalt rá, zongorából soha nem elég. Az instrumentumot a hangszeren tanulók mellett a szolfézs tanszakosok is hasznosítani tudják. A tankerületi igazgató elmondta, az intézményben tavaly elindult a hárfa tanszak, idén pedig kérvényezték a cimbalom tanszak megindítását, tekintettel a kerület világhírű cimbalomművészeti hagyományaira.
Korbán Edit felajánló örömmel konstatálta, hogy az értékes és jó minőségű hangszer valóban a legjobb helyre került, s reményét fejezte ki, hogy több éven keresztül szolgálja majd a kerületi zeneoktatást.    

Egyéb kategória