Rákoshegyi ezüst a Csapat Világkupán

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A sikert elért csapat tagjai: Álló sor: Kis Horváth István (elnök), Méhész Anita, Harcos Ágnes (csapatkapitány), Sáfrány Anita, Fegyveres Petra, Botházy Ferenc (edző) Guggoló sor: Rózsa-Drajkó Gabriella, Tóbiás Anett, Fekete Ágnes, Sajermann Nóra.

Fennállásának eddigi legnagyobb sikerét érte el a Rákoshegyi VSE női tekecsapata a szerbiai Topolyán megrendezett Csapat Világkupán. A versenyt 2015. szeptember 28. – október 3. között bonyolították le a 6 sávos topolyai Funk Arénában. A Csapat Világkupa a legrangosabb klubverseny, ahol a különböző országok bajnokcsapatai vesznek részt.
A kétnapos selejtezőben minden résztvevő egyesület hat játékosa gurított, és az általuk elért összfa alapján alakult ki a selejtező végeredménye, ahonnan a legjobb négy csapat került be az elődöntőbe.
A rákoshegyiek közül elsőként Rózsa-Drajkó Gabriella gurított és 535 fát ért el. Másodikként Harcos Ágnes következett, ő 541 fát ütött, akárcsak a selejtező első napján befejezőként pályára lépő Fegyveres Petra. Másnap a csapat negyedik embereként Sajermann Nóra következett, aki 559 fát teljesített. Ötödikként a kiváló formában lévő Méhész Anita következett, akinek 605 fás eredménye nagyot javított a csapat tabellán elfoglalt helyezésén. A befejezés Sáfrány Anitára hárult. Ekkor 5 fával vezetett a XVII. kerületiek előtt a 4. helyen álló osztrák BBSV Wien, és 10 fával volt a mieink mögött a hazai pályán játszó szerb KK Pionir Subotica. A selejtező első három helyezettje ekkor behozhatatlan távolságra volt. Anita kiválóan játszott, így a szerbek 60 gurítás után nagyon elmaradtak, viszont az osztrák színekben versenyző cseh lány kitartóan küzdött. Végül a végletekig kiélezett párharc utolsó gurításaiban dőlt csupán el, hogy a Rákoshegy a 4. helyen – 1 fával megelőzve az osztrákokat – kvalifikálta magát az elődöntőbe.
Az elődöntőben a sokszoros VK és BL győztes, német bajnok SKC 1947 Victoria Bamberg csapata várt a lányokra. A magyarok szó szerint csodát tettek, hiszen esélyt sem adva az ellenfélnek, végig vezetve 5:3 arányban legyőzték a Bamberget, így készülhettek a szombati döntőre. A rákoshegyiek ezúttal felszabadultan játszottak, öröm volt nézni őket.
A döntőben a szlovén KK Celjével csapott össze a Rákoshegy. A Celje csapatáról mindent elmond, hogy az elmúlt 10 évben mindig bejutottak a döntőbe és abból hétszer győztesen hagyták el a pályát. Hemzsegnek a csapatukban a világbajnok, egyéni és csapat VK győztes, BL győztes játékosok, de mivel a Rákoshegy csapatát is világbajnokok és válogatott játékosok alkotják, kiélezett küzdelemre lehetett számítani. Nem is kellett csalódniuk a nézőknek.
Itt kell kiemelni, hogy a magyar csapatnak szurkolók az egész verseny alatt kiváló légkört teremtettek, részben ennek is köszönhető a szép siker.
A döntőben a rákoshegyiek az első sor után 2:1-re vezettek, és ugyan sokáig győzelemre és döntetlenre állt a mérkőzés, végül a szlovénok a hajrában a saját javukra billentették a mérleg nyelvét, így a magyaroknál játéklehetőséget kapott a két ifjúsági válogatott: Fekete Ágnes és Tóbiás Anett is. A meccs végeredménye 6:2 lett a szlovénoknak.
A Rákoshegyi VSE női csapata ezüstérmet nyert a Világkupán, és ezzel magasra tette saját magának a mércét, ugyanis a jövőben is szeretnének hasonlóan vagy akár még ennél is jobban szerepelni a hazai bajnokságban és a nemzetközi kupákon, és a jövőbeni tervek közt szerepel a Bajnokok Ligájában való indulás is.
A Világkupa ezüstérmet szerzett csapat tagjai:
Fegyveres Petra, Fekete Ágnes, Harcos Ágnes (csapatkapitány), Méhész Anita, Rózsa-Drajkó Gabriella, Sajermann Nóra, Sáfrány Anita, Tóbiás Anett, Botházy Ferenc (edző), Kis Horváth István (elnök).   

     
Rózsa Balázs
Rákoshegyi VSE

Egyéb kategória