Átadták a szeretet hídját az Idősek Otthonában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A új hídon kocsival is könnyű kimenni a kertbe

Új hidat avatott ma Dunai Mónika, Rákosmente és Kóbánya egy részének országgyűlési képviselője a Pesti úti Idősek Otthonában. Az új híd a demens részleget köti össze közvetlenül az udvarral, az érintettek számára könnyen megközelíthetővé téve a szépen zöldellő természetet.
Dunai Mónika ünnepi köszöntője elején Paulo Coelhót idézte. „A bennünk lakozó szeretet és akarat erejével meg tudjuk változtatni a sorsunkat, és sok más ember sorsát.”
Kiemelte, itt pont ezt láthatjuk. A szeretet és az akarat erejéből olyan fejlesztés valósult meg, amellyel az otthonban élők életkörülményei változhatnak meg egy csapásra.

\"\"

Hídavatás kamerák kereszttüzében

Olyan ez, mint amikor hirtelen feltűnik az égen a szivárvány, hirtelen kisüt a nap a felhők közül. A híd sok mindent összeköt.
Összeköti a demens betegek belső tereit, szobáit a természettel, a Szivárvány udvarral. Ez a híd összeköti a bentit a kinti világgal, az ember által épített környezetet a természet által létrehozott teremtményekkel és tüneményekkel: fákkal, virágokkal, madarakkal, felhőkkel, a nap melengető sugaraival.
De összeköti a lelkeket is. Ez a híd a szeretet, a mások életét megszépíteni vágyó tenni akarás, az önzetlenség hídja.
Köszönet azoknak, akik megálmodták és megépítették, és azoknak is, akik majd a demens betegekkel itt, a természet ölelő karjaiban fognak foglalkozni. Köszönet Bakonyi igazgató úr állhatatosságáért és kitartásáért, amellyel véghez vitte és levezényelte a beruházást, köszönet az otthon dolgozóinak áldozatos munkájáért, köszönet az építési szakembereknek, az befogadó udvar kertészeti megszépítőinek, és nem utolsó sorban köszönet azoknak az önkéntes diákoknak, felnőtteknek, nyugdíjasoknak, akik az otthon lakóinak életét rendszeresen segítik és segíteni fogják ezentúl már itt, a természetben is.
Dunai Mónika rámutatott, az otthon vezetősége széleskörű összefogással, a munkatársakkal karöltve új távlatokat nyitott az itt lakók számára: testi-lelki nyugalomhoz vezető hidat teremtett, amely összeköti a lakókat a közvetlen környezet szépségeivel, megnyugvást, kikapcsolódást, feloldódást biztosít ebben a gyönyörű környezetben itt, a természet katedrálisában.
„Az élet gazdagabb lesz és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok néhány percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal, tehát az ünneppel." – írja Márai Sándor.
Ez az új híd tehát az életút egyik szimbóluma, amely lelkünkbe engedi a reményt, a megnyugvást, szebbé teszi a nehéz napokat, órákat, perceket.
– Mi itt a kerületben arra törekszünk, hogy a szépkorúak megőrizhessék testi erejüket, szellemi nyitottságukat, pozitív életszemléletüket és tenniakarásukat.
Szeretetünk magába foglalja azt a hitünket, hogy társadalmunknak tapasztalt, hasznos tagjai ők, szükségünk van arra a higgadt bölcsességre, amivel példát mutatnak a jövő nemzedékének. Végtelen és határtalan szeretettel köszöntjük őket és azokat a munkatársakat, akik az otthonban biztosítják az ellátás magas színvonalát – zárta gondolatait Dunai Mónika.

\"\"

Dunai Mónika ünnepi beszéde

Egyéb kategória