Szent István ünnepén

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Varga Miklós-koncert és tűzijáték: közönségsiker

Az időjárás megkegyelmezett az augusztus 20-i ünneplőknek, a Nyúld-dombra tervezett délutáni kulturális programok mesejátékkal, koncertekkel sikeresen, nagy közönségsikert aratva zajlottak. Nagyszerű választás volt meghívni Varga Miklóst és zenekarát, aki egy nappal korábban játszott főszerepet a városligeti Királydombon az István, a király című rockoperában, amelyből több dalt is becsempészett a műsorába. Riz Levente polgármester is végigizgulta a délutánt az időjárás miatt, s az est fénypontja, a nagyon várt tűzijáték előtt a színpadra állva meg is köszönte a publikumnak, hogy dacolt az időjárással, kitartott. A közönség jó közérzetét még fokozni tudta a színpompás tűzijáték, amely méltó városrészi lezárása volt Szent István ünnepének.  
Délelőtt – a hagyományoknak megfelelően – idén is a Vigyázó Sándor Művelődési Ház adott otthont a Szent István-napi megemlékezésnek. Az ünnepi műsor programját Gordos Annának, a kerületi Forgórózsa népdalegyüttes vezetőjének éneke nyitotta meg, aki moldvai Máriás dalokat adott elő. Ezt követően ökomenikus kenyérszentelésre került sor. A négy történelmi egyház kerületi képviseletében Nagyné Szeker Éva evangélikus, Gulybán Gergely görögkatolikus, Sóskuti Zoltán református és Balik Béla római katolikus lelkipásztor áldotta meg az új kenyeret.

\"\"

Kenyérszentelés

A Forgórózsa népdalegyüttes lendületes csokra után került sor a ’Tiszta Udvar, Rendes Ház’ és ’A legszebb Előkert’ nevet viselő pályázatok eredményhirdetésére. Rákosmente Önkormányzata ez évben immár második alkalommal hirdette meg e két, a kerületünk szépítését célzó pályázatát, melynek díjait Riz Levente polgármester adta át a legeredményesebb résztvevőknek.
A ’Tiszta Udvar, Rendes Ház’ pályázat nyertesei: 1. Baka Jánosné, Pásztó u., 2. Halász Károlyné, Gerecsehida u., 3. Lapos István, Ananász u., 4. Mihalovics Jánosné, Csabai út., 5. Repics Tamás, Szondy u., 6. Sápi Sándor, XXII. utca, 7. Tóth Sándor, Hektár u. 
’A legszebb előkert’ pályázaton díjat nyertek: 1. Pesti úti társasház képviseletében Czirók Tiborné, Horváth Sándor, Horváth Sándorné, Magyar Jánosné. 2. Gyökér utcai társasház képviseletében Szalik Andrea, Miló Béla, Miló Béláné, Blazánovics Zita.
A program befejező részében Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor zenés műsorát láthatták a nézők Körmendi Péter zongorakíséretében.

\"\"
Az egyik díjazott Halász Károlyné

\"\"

Díjazott lett Lajos István az Ananász utcából

\"\"

Mihálovics Jánosné a Csabai útról

\"\"

A 'legszebb előkert' nyertesei…

\"\"

Gyökér utcai nyertesek

Egyéb kategória