Tóbiás: a nép helyett, a nép nevében többet soha!

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Kérdés a pártelnökhöz

\"\"

Tóbiás József válaszol a kérdésekre. Mellette Lukoczki Károly.

In medias res! Masszív cigányozással kezdődött Tóbiás József MSZP elnök XVII. kerületi látogatása a Szocialista Párt Kaszáló utcai faházának nagytermében. A Kaposvárra siető pártelnök egy bő órát töltött a helyi párttagok és szimpatizánsok között. A munka kérdésekkel kezdődött, amelyben egy hölgy nyomban előhozta a szokásos sztereotípiát a miniszterelnök vélt származásáról. Lukoczki Károly erélyesen igyekezett helyes mederbe terelni a kérdezői szóhasználatot, ami nem ment túl simán. Tóbiás József közreműködésével végül sikerült konkrét témára is rátérni.
Miért lagymatag az MSZP – hangzott a kérdés. Tóbiás utalt arra, hogy a legutóbb megnyert időközi választások igazolják az MSZP-t. Olyan jelölteket kell állítani, akik benne vannak a helyi közéletben, ott ismert, elismert személyek. Soha nem az a fontos, hogy kinek milyen a származása, hanem az, mit tesz a hazájáért, húzta alá az elnök. Tóbiás kritikával illette a kabinet tevékenységet, de mellette saját kormányzásukat is. „Nem fordulhat elő még egyszer, hogy a nép helyett és a nép nevében akarunk cselekedni. Ez a kormány a népre hivatkozva teszi azt, amit tesz. Kérdés, eljön-e az idő, amikor mi nemcsak szóban, hanem a valóságban vagyunk képesek rámutatni, hogy a néppel közösen változtatjuk meg a világot. Nem az MSZP változtatja meg. Az MSZP ennek a változásnak a motorja kíván lenni. A nép elengedhetetlen feltétele ennek!” – szögezte le a szónok.
Tóbiás szorgalmazta a nyugati felzárkózás erősítését, markáns keleti orientációnak jelölve meg a kormány jelenlegi irányvonalát. „Van hazai, nemzeti érdekünk, amit mi képviselni tudunk Európában! Még egyszer nem fordulhat elő, hogy a magyar társadalom bármilyen változásnak, gazdasági reformnak vagy új modellnek vesztese legyen. Egy munkavállaló sem lehet vesztes. A magyarok megszenvedték már az elmúlt 25 évben, milyen jó volt a piacgazdaságra áttérni. Összességében rendben van, hiszen ez az európai kultúra. A gyakorlatban viszont elfelejtettük megvédeni azokat, akiknek a nevében akarunk kormányozni” – jelentette ki Tóbiás József.
Más témára váltva az MSZP vezetője elmondta, meg kell erősíteni a hálózatukat, azért járja az országot. A helyi közösségekben kell lenni olyan embernek, mint Rákosmentén Lukoczki Károly, akinek az a társadalomszervezési leckéje, hogy a kerületben lévő civil társadalmi jelzésekről tájékoztasson bennünket. Amit aztán az országgyűlési képviselők a parlamentben szóvá tesznek. A nyilvánosságra hozatal pedig kerüljön vissza az itt élőkhöz, s legyen ez a körforgás folyamatos.
A pártelnök távozása után az egybegyűltek Lukoczki Károly irányításával folytatták a közügyek megvitatását.        

Egyéb kategória